A csikós tokány receptje
Hagyományos magyaros, szaftos fogás
A tokány jellegzetes hazai fogás, hagymás, paprikás, szalonnás, tejfölös, egyszerűen isteni.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

6 perc az egész torna, de csodás popsit és feszes combokat varázsol »

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csikós tokányt gyakran csíkos tokányként emlegetik, ennek oka a csíkokra vágott húsban keresendő, mindenesetre nagyobb eséllyel a csikósokról kapta a nevét, semmint a formájáról.

Frissen főtt tésztával, vagy házi nokedlivel az igazi, na meg persze kovászos uborkával!

Csikós tokány

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéshús - comb, karaj, lábszár
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 2 evőkanálnyi pirospaprika
  • 2 evőkanálnyi szárított majoranna
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

80 perc

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd csíkozd fel, sózd be és tedd félre. A hagymát pucold meg és kockázd apróra, majd a szalonnát is. Ha ezzel megvagy, a szalonnát vékony olajon kezdd el pirítani, majd ha engedett némi zsírt, fonnyaszd meg rajta a hagymát. Ha már szép üvegesre pirult, jöhet rá a hús, amikor egy kis nedvességet engedett, add hozzá a pirospaprikát is, ügyelve, hogy le ne égjen!

Öntsd fel a húst annyi vízzel, hogy félig ellepje, majd főzd a levében puhára, ha elfőtt a víz, de még nem elég puha, önts hozzá! Ha már elég puha a hús, tekerj rá némi borsot ízlésed szerint, egy gerezd fokhagymát is adhatsz hozzá, de ez elhagyható, szórd hozzá a majorannát is, keverj rajta még párat, aztán vedd kis lángra alatta a tüzet. A tejfölt keverd simára a liszttel, majd adj hozzájuk a hús szafjtából, keverd el vele, majd folyamatos kevergetés mellett add ezt a mártást a húshoz, habard be vele. Ha ez is kész, meg is vagy mindennel, zárd el a tűzhelyet és már tálalhatod is. 

Fűszeres, zamatos húsok

Ne vágj neki a grillszezonnak finom húsreceptek nélkül! Itt van néhány elronthatatlan megoldás

Blog.hu ajánló