Csípős sertésragu csicseriborsóval: emberes fogás, ami után senki nem marad éhes
A csicseriborsós sertésraguban a hús mellett kolbász is helyet kapott.
Ez a pikáns, csicseriborsós sertésragu tökéletes választás egy hűvös őszi estére. A hús mellé parasztkolbász is kerül, amelyből bátran karikázz bele csípős típust is. Az erőspaprika-krémet is nyugodtan elkészítheted házilag, így finomabb is lesz, mint a bolti változat.
Csicseriborsós sertésragu
Hozzávalók
- 50 dkg sertéscomb- vagy lapocka
- 40 dkg konzerv-csicseriborsó
- 30 dkg parasztkolbász
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sertészsír
- 1 hagyma
- 1 kis doboz sűrített paradicsom (7-8 g)
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A húst kockázd fel. A zsírt olvaszd fel, párold rajta üvegesre a hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát is. Pirítsd egy percig, majd jöhet rá a hús. Sózd, borsozd, és kevergetve néhány perc alatt süsd fehéredésig. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, a csípős paprikakrémmel és a sűrített paradicsommal. Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet is, kóstold meg, ha szükséges, még sózd utána, és tedd vissza a tűzre. Amikor felforrt, vedd a lángot kicsire, és lassan főzd.
Fél óra múlva add a húshoz a héjától megszabadított, felkarikázott kolbászt. Kóstold meg a szaftot, ha szükséges, még ízesítsd utána. Ha túlságosan besűrűsödött, egy kevés vízzel hígítsd. Így főzd további fél órát, amíg a hús teljesen megpuhul. Amikor már minden hozzávaló puha, tedd a fazékba a lecsepegtetett csicseriborsót. Főzd össze tíz perc alatt. Tálald friss kenyérrel.
Csicseriborsóból készül a klasszikus hummusz is: ebbe az őszi változatba sütőtök is kerül.
Krémes sütőtökös hummusz: klasszikus mártogatós őszi köntösben
Készítsd el a klasszikus mártogatóst őszi kivitelben: bármilyen sütőtököt használhatsz hozzá, és tökéletes pirítós mellé, tortillachipshez vagy akár hamburgerbe is.
ElolvasomKép: Joaquin Traveso Traveso / Getty Images
- csicseriborsó
- húsételek
- sertéscomb
- csípős paprikakrém
- parasztkolbász
- csicseriborsós sertésragu
- Recept
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció