A tökéletes ecetes csalamádé titka: így készítve jönnek ki legjobban az ízei

Még most tedd el télire a vitamindús csalamádét, amiben sokféle zöldség érik össze.

Csalamádé télire
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szívesen teszel el télire savanyúságot, próbáld ki ezt a csodás csalamádéreceptet. A üvegekbe káposzta, paprika, uborka és hagyma kerül, és az ecetet sem szabad sajnálni róla. Jól fognak esni télen húsok mellé, de van, aki még a hamburgerbe is pakol belőle.

Csalamádé télire

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 1.5 kg uborka
  • 1.5 kg paprika
  • 1.5 kg káposzta
  • 1 kg sárgarépa
  • 50 dkg hagyma
  • 30 dkg cukor
  • 8 dkg
  • 2 dl 20 százalékos ecet
  • 1 mokkáskanál borkén
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket nagyon alaposan tisztítsd meg. Az uborkát áztasd hideg vízbe, körömkefével sikáld át, és gyaluld le. A paprikát is áztasd be, utána csumázd ki, és vágd vékony szeletekre. Egy részét helyettesítheted kápia paprikával. Gyaluld le a káposztát és a hagymát is. A szintén beáztatott sárgarépát zöldséghámozóval pucold meg, és gyaluld vékonyra. Keverd őket össze egy nagy edényben.

 

A cukrot keverd össze a sóval és az ecettel, és öntsd a keveréket a zöldségekre. Szórd meg borkénnel, forgasd össze, és hagyd állni legalább fél napig. Víz nem kell hozzá. Néhány óra múlva kóstold meg, ha kell még, adj hozzá egy kevés cukrot. Utána adagold sterilizált befőttesüvegekbe. Zárd jól le őket, és felbontásig tárold hűvös helyen.

Ha valami különlegeset is kipróbálnál, tedd el idén magad a fetával töltött cseresznyepaprikát!

Fetával töltött cseresznyepaprika: a legjobb kísérő sültek mellé

Fűszeres sajtkrémet töltöttünk a paprika belsejébe, amely így nem csak mutatós, nagyon finom is lett.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük