Csirkehúsleves különleges fűszerekkel
A klasszikus csirkehúsleves finom, de itt van egy nyári verzió!
Egy jó húsleves mindig jólesik, legyen kánikula vagy zord tél, ezt a fogást mindig örömmel fogadja a szervezeted.


A mentás-citromos ízvilág teszi kellemes nyári étellé a megszokott levest.
Citromos-mentás csirkehúsleves
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 10 dkg csirkemáj
- 20 dkg csirkefarhát
- 1 nagy fej hagyma
- 5 répa
- 3 petrezselyemgyökér
- 1 nagyobb zeller
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom
- 1 csokor menta
- só, bors
Elkészítés ideje:
1,5 óra.
Elkészítés menete:
Tisztogasd meg a csirkealkatrészeket, majd tedd annyi vízbe, ami ellepi, és tedd fel főni. Közben pucold meg a répát, a petrezselyemgyökeret, a hagymát és a zellert. Amikor már egy kicsit elszíneződött a hús, szedd le a habot, dobd mellé a zöldségeket, sózd és borsozd ízlésed szerint, esetleg egy kis vegetát is szórhatsz hozzá.
Kis lángon nagyjából egy óra alatt elkészül a levesed, ekkor vedd ki belőle a csirkerészeket, csepegtesd bele a citrom levét, főzd így még pár percig, add hozzá a petrezselymet is, majd mielőtt levennéd a lángról, szórd meg a mentával.
Még több nyári recept!
Ha szereted az ilyenkor jellemző ízeket, nézz be képgalériánkba is!
OLVASD EL EZT IS!

- zöldséges
- tészta
Zöldséges tésztasaláta joghurtos, tejszínes mártással

- zöldséges
- nyár
Hűsítő, karcsúsító leves percek alatt

- grill
- sült csirke