Csirkehúsleves különleges fűszerekkel
Egészséges, frissítő nyári fogás
A klasszikus csirkehúsleves finom, de itt van egy nyári verzió!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jó húsleves mindig jólesik, legyen kánikula vagy zord tél, ezt a fogást mindig örömmel fogadja a szervezeted.

A mentás-citromos ízvilág teszi kellemes nyári étellé a megszokott levest.

Citromos-mentás csirkehúsleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg csirkemáj
  • 20 dkg csirkefarhát
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 répa
  • 3 petrezselyemgyökér
  • 1 nagyobb zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom
  • 1 csokor menta
  • só, bors

Elkészítés ideje:

1,5 óra.

Elkészítés menete:

Tisztogasd meg a csirkealkatrészeket, majd tedd annyi vízbe, ami ellepi, és tedd fel főni. Közben pucold meg a répát, a petrezselyemgyökeret, a hagymát és a zellert. Amikor már egy kicsit elszíneződött a hús, szedd le a habot, dobd mellé a zöldségeket, sózd és borsozd ízlésed szerint, esetleg egy kis vegetát is szórhatsz hozzá.

Kis lángon nagyjából egy óra alatt elkészül a levesed, ekkor vedd ki belőle a csirkerészeket, csepegtesd bele a citrom levét, főzd így még pár percig, add hozzá a petrezselymet is, majd mielőtt levennéd a lángról, szórd meg a mentával.

Töltsd fel a recepted és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj 6 darab 2 személyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Még több nyári recept!

Ha szereted az ilyenkor jellemző ízeket, nézz be képgalériánkba is!

Ezt is szeretjük