Frissítő citromos csirkecomb kakukkfűvel sütve: alig munkával készülő mennyei vacsora

A citromos kakukkfüves csirkecomb igazi frissítő nyári vacsora.

Citromos-kakukkfüves csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült csirkecomb bármilyen alkalommal bevethető fogás: munka alig van vele, így akár egy sietős hétköznap este is összedobhatod, ugyanakkor elég elegáns ahhoz, hogy jeles alkalmakon a vendégeidnek is felszolgáld. Ennek a citromos változatnak a lelke a friss kakukkfű, amelyet akár a konyhaablakodban is nevelgethetsz.

Citromos-kakukkfüves-csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkefelsőcomb
  • 4 szál kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát szedd gerezdjeire. Négyet közülük reszelj le, a többit hagyd egyben. Az olívaolajat keverd el a reszelt fokhagymával. A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, kend meg a fokhagymás olajjal, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Közben a citromot karikázd fel, a magjait szedd ki. 

 

Egy tepsi alján helyezd el az egyben hagyott fokhagymagerezdeket, a felszeletelt citromot és a kakukkfüvet. Tedd a tetejükre a csirkecombokat a bőrös oldalukkal felfelé. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, így pirítsd meg a bőrét.

 

Amikor a hús megsült, szedd ki a tepsiből. A visszamaradt citromos szaftot szűrd át, és tálaláskor ezzel locsold meg a húst.

Tálald egészséges és kalóriaszegény tepsis zöldségekkel!

Nyári tepsis zöldség: mennyei köret egyszerűen

A sok színes zöldségből álló fogás tökéletes nyári köret: könnyen beszerezhető, vitamindús alapanyagok alkotják, és kevés munkával készül.

Elolvasom

Kép: Anna Kurzaeva / Getty Images

Ezt is szeretjük