Filléres, mégis nagyszerű tört krumpli: chili koronázza meg
Az egyszerű tört krumpli chilivel feldobva olcsó és mennyei köret.

Csavarj egyet a megszokott tört krumplin, és készítsd el chilivel megbolondítva! A krumplikat először főzd meg, majd egyet nyomj rajtuk egy pohárral, és így sorakoztasd fel a tepsiben, ahol ropogósra pirulnak. Újkrumplit vagy sárga héjú típust használj hozzá, amit nem kell meghámozni. A chilit ízlés szerint adagold, leginkább annak alapján, hogy milyen típust használsz.
Chilis tört krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli (újkrumpli is lehet)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál só
- 1 kávéskanál kakukkfű
- frissen őrölt bors
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, és héjukban tedd fel őket egy teáskanál sóval elkevert vízben főni. Mérettől függően 15-30 percig főzd őket, amíg elég puhák nem lesznek ahhoz, hogy egy villát könnyen beléjük tudj szúrni. Ekkor halászd ki, és hűtsd langyosra őket. Az olajat keverd el a só másik felével, a kakukkfűvel, frissen őrölt borssal és a chilivel. Forgasd meg benne a krumplikat, hogy egyenletesen bevonja őket a keverék, és sorakoztasd fel egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben. Egy pohár segítségével nyomd őket össze 5-7 centi vékonyra, majd told a tepsit nagyon forró, 230 fokos sütőbe. 25 perc alatt süsd a krumplikat ropogósra.
A feta sajtos kukoricasaláta is nagyon finom köret húsok mellé.
Tartalmas, feta sajtos kukoricasaláta: krémes joghurtos öntet borítja
Friss, ínycsiklandó kukoricasaláta pillanatok alatt: feta sajt és kaliforniai paprika teszi még izgalmasabbá.
ElolvasomKép: Roxiller /Getty Images