Szaftos és kiadós vegetáriánus chilis bab: hús helyett krumpli kerül bele
A laktató, fűszeres chilis bab vegetáriánus változatban, krumplival készítve is abbahagyhatatlan.

vega chilis bab
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akkor sem kell lemondanod a chilis babról, ha vegetáriánus vagy, vagy egyszerűen csak nem érzed szükségét annak, hogy mindennap húst fogyassz. A fűszeres, szaftos szószban szinte bármilyen zöldséget vagy akár krumplit is főzhetsz, a végeredmény egy ínycsiklandó, ellenállhatatlan egytálétel lesz, ami után senki sem fog éhesen felállni az asztaltól. Tálald friss, ropogós kenyérrel!

Chilis bab krumplival

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 7.5 dl paradicsomlé
  • 2 doboz vörösbabkonzerv
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 1 kávéskanál cukor
  • késhegynyi chili
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Először a szószt állítsd össze. A vöröshagymát hámozd meg, kockázd fel, és olajon párold üvegesre. A tűzről lehúzva keverd hozzá a pirospaprikát és a lecsöpögtetett vörösbabot, öntsd fel paradicsomlével, sózd, borsozd, szórd meg cukorral és óvatosan chilivel, és lassú tűzön kezdd el főzni. Közben a krumplit hámozd meg, kockázd fel, és add a szószhoz. Főzd puhára, de közben gyakran keverd meg, mert könnyen leég. Végig kis lángon készítsd az ételt, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni. Ha a krumpli már megfőtt, és a szósz is besűrűsödött, tálalhatod is a kiadós ebédet.

Ha valami igazán kiadós ételre vágysz, készíts hagyományos chilis babot sült krumplival tálalva!

Ezt is szeretjük