A Cézár-saláta eredeti receptje
Így lesz biztosan tökéletes
A csirkehúsos, parmezános friss salátát sokan ismerik és kedvelik, próbáld ki otthon!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennek a salátának a titka a fentieken kívül a házi, ropogós pirított kenyérkocka, ami semmiképp sem maradhat ki belőle.

A tartárhoz még pluszban csepegtethetsz némi frissen facsart citromlevet, ha kifejezetten kedveled a savanykásabb ízeket.

Cézár-saláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tartármártás
  • 1 teáskanálnyi Worchestershire szósz
  • 1 csipet fehérbors
  • Másfél gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 2-3 szelet kenyér
  • olívaolaj
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • 1 egész csirkemell
  • 1 fej jégsaláta
  • 10 dkg friss parmezán

Elkészítés ideje:

35 perc

Elkészítés menete:

Nem nagyon lesz nehéz dolgod, a salátát mosd át jó alaposan és vágd apró kockákra, sózd meg kicsit és tedd félre. A kenyeret vágd egységes méretű kockákra, a legjobb ha 1*1 cms, vagy 2*2 cms részekre darabolod.

Ha ezzel megvagy, nagyon kevés olajat, annyit, hogy épp csak befedje a serpenyőt, melegíts a tűzhelyen közepes lángon, majd reszeld bele a fokhagymát, tedd bele a kakukkfüvet és a kenyérkockákat és rázogasd folyamatosan, amíg szépen át nem pirul minden egyes darab.

Ha kész vannak, szedd ki őket egy tálba. A csirkehúst tisztítsd meg alaposan, sózd meg, majd vágd vékony tallérokra, vagy kockákra.

A serpenyőt ne mosd ki, a benne levő ízanyagok jól fognak állni a csirkének is, egy kis olajat még forrósíts benne, majd pirítsd készre a húsdarabokat is.

Ha mindezzel megvagy, a tartárt - a receptjét a nevére kattintva éred el - keverd el a fehérborssal és worchestershire szósszal és reszelj hozzá fokhagymát és pár grammnyi parmezánt. Ha minden megvan, a salátát, a kenyérkockákat és a csirkehúst dolgozd össze, a mártást pedig tálald melléjük.

A legfinomabb szószok húsételekhez

Szószok szószok hátán, mindenféle húshoz, válaszd ki a kedvencedet!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük