Tartármártás házilag: így lesz tökéletes
A rántott hal megköveteli maga mellé a kissé fanyar, de mégis isteni tartármártást. Ne érd be tubusos majonézzel!
A karácsonyi menühöz nemcsak a főételek, hanem a köretek, mártogatósok is hozzá tartoznak.
A tartármártás nélkül a rántott hal nem az igazi, ráadásul a sült krumpli is sokkal finomabb, ha a tejfölös-majonézes masszában úszik. Készítsd el gyors receptünket!
Tartármártás házilag
Hozzávalók:
- 5 dl tejföl
- 5 evőkanál majonéz
- 1,5 evőkanál mustár
- 1 kiskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
A tejfölt öntsd egy nagyobb tálba. Keverd hozzá a majonézt és a mustárt, valamint a kiskanálnyi citromlevet is.
Ízlésed szerint sóval, borssal ízesítsd, sőt, ha úgy gondolod, akkor egy csipetnyi cukrot is szórj bele. Utóbbi picit édesebb ízt ad neki.
Végül hűtsd be alaposan, hogy a karácsonyi vacsorára teljesen összeérjenek az ízek.
Karácsonyi ízek
Az ünnepnek szerves része a tipikus karácsonyi ételsor. Lesd el a legnagyobb klasszikusokat recepttel!
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- krumpli
Ecetes krumplisaláta: az eredeti recept
- ünnep
- káposzta
Párolt lilakáposzta a nagyi receptje alapján
- ünnep
- karácsonyi recept