Tartármártás házilag: így lesz tökéletes

A rántott hal megköveteli maga mellé a kissé fanyar, de mégis isteni tartármártást. Ne érd be tubusos majonézzel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsonyi menühöz nemcsak a főételek, hanem a köretek, mártogatósok is hozzá tartoznak.

A tartármártás nélkül a rántott hal nem az igazi, ráadásul a sült krumpli is sokkal finomabb, ha a tejfölös-majonézes masszában úszik. Készítsd el gyors receptünket!

Tartármártás házilag

Hozzávalók:

  • 5 dl tejföl
  • 5 evőkanál majonéz
  • 1,5 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál citromlé
  • bors

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

A tejfölt öntsd egy nagyobb tálba. Keverd hozzá a majonézt és a mustárt, valamint a kiskanálnyi citromlevet is.

Ízlésed szerint sóval, borssal ízesítsd, sőt, ha úgy gondolod, akkor egy csipetnyi cukrot is szórj bele. Utóbbi picit édesebb ízt ad neki.

Végül hűtsd be alaposan, hogy a karácsonyi vacsorára teljesen összeérjenek az ízek.

Karácsonyi ízek

Az ünnepnek szerves része a tipikus karácsonyi ételsor. Lesd el a legnagyobb klasszikusokat recepttel!

Top 10 klasszikus karácsonyi főétel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük