A klasszikus franciasaláta receptje
Ha unod a mindennapos köreteket, akkor válts franciasalátára! Nemcsak finom, de egészségesebb is, mint például a sült krumpli.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

Ezt idd reggelire, ha másnapos vagy: ínycsiklandó, hidratáló turmix »

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A franciasaláta különlegessége abban rejlik, hogy köretként fogyasztva, de akár még egy kevésbé laktató főételként is megállja a helyét.

Ráadásul, ha sok vendéget vársz, akár nagy tételben is elkészítheted. Próbáld ki isteni receptünket, melynek senki nem tud ellenállni!

Franciasaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg krumpli
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • citromlé

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A krumplit és a sárgarépát hámozd meg, majd külön-külön főzd meg őket. Hasonlóan járj el a borsóval is. Amikor mindegyik zöldség megpuhult, szűrd le róluk a vizet, és a tejföllel, a mustárral, valamint a majonézzel keverd össze őket.

Az almát hámozd meg, vágd apró kockákra, ahogyan az uborkát is, és ezeket is add a salátához. Ízlésed szerint sózd meg, és ha nem találod elég pikánsnak, ízesítsd néhány csepp citromlével. Tedd hűtőbe néhány órára, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Húsok mellé köretnek is tökéletes, de hidegtál formájában is megállja a helyét.

Még több finomság

Ha szereted a hasadat, akkor ne csak főételben gondolkodj, hanem süteményben is. Íme, néhány ötlet!

Fotó: kulinaris.blogspot.hu

Ezt is szeretjük