A klasszikus franciasaláta receptje
Ha unod a mindennapos köreteket, akkor válts franciasalátára! Nemcsak finom, de egészségesebb is, mint például a sült krumpli.
- A 49 éves Heidi Klum a megszokott szemsminkje nélkül egy kicsit más: a címlapon alig fedi festék az arcát »
- Ez a két csillogó árnyalat meghatározó lesz idén az Armani szerint: modern változatban a ’20-as évek nőies eleganciája »
- Feszesebbre húzza az arcbőr petyhüdt területeit, de természetes hatást kelt: ezt kell tudni a szálbehúzásos arcfiatalításról »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A franciasaláta különlegessége abban rejlik, hogy köretként fogyasztva, de akár még egy kevésbé laktató főételként is megállja a helyét.
Ráadásul, ha sok vendéget vársz, akár nagy tételben is elkészítheted. Próbáld ki isteni receptünket, melynek senki nem tud ellenállni!
Franciasaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg alma
- 20 dkg ecetes uborka
- 10 dkg krumpli
- 4 evőkanál mustár
- 1 nagy dobozos tejföl
- 1 tubus majonéz
- citromlé
- só
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A krumplit és a sárgarépát hámozd meg, majd külön-külön főzd meg őket. Hasonlóan járj el a borsóval is. Amikor mindegyik zöldség megpuhult, szűrd le róluk a vizet, és a tejföllel, a mustárral, valamint a majonézzel keverd össze őket.
Az almát hámozd meg, vágd apró kockákra, ahogyan az uborkát is, és ezeket is add a salátához. Ízlésed szerint sózd meg, és ha nem találod elég pikánsnak, ízesítsd néhány csepp citromlével. Tedd hűtőbe néhány órára, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Húsok mellé köretnek is tökéletes, de hidegtál formájában is megállja a helyét.
Még több finomság
Ha szereted a hasadat, akkor ne csak főételben gondolkodj, hanem süteményben is. Íme, néhány ötlet!
Fotó: kulinaris.blogspot.hu