A klasszikus franciasaláta receptje
Ha unod a mindennapos köreteket, akkor válts franciasalátára! Nemcsak finom, de egészségesebb is, mint például a sült krumpli.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A franciasaláta különlegessége abban rejlik, hogy köretként fogyasztva, de akár még egy kevésbé laktató főételként is megállja a helyét.

Ráadásul, ha sok vendéget vársz, akár nagy tételben is elkészítheted. Próbáld ki isteni receptünket, melynek senki nem tud ellenállni!

Franciasaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg krumpli
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • citromlé

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A krumplit és a sárgarépát hámozd meg, majd külön-külön főzd meg őket. Hasonlóan járj el a borsóval is. Amikor mindegyik zöldség megpuhult, szűrd le róluk a vizet, és a tejföllel, a mustárral, valamint a majonézzel keverd össze őket.

Az almát hámozd meg, vágd apró kockákra, ahogyan az uborkát is, és ezeket is add a salátához. Ízlésed szerint sózd meg, és ha nem találod elég pikánsnak, ízesítsd néhány csepp citromlével. Tedd hűtőbe néhány órára, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Húsok mellé köretnek is tökéletes, de hidegtál formájában is megállja a helyét.

Még több finomság

Ha szereted a hasadat, akkor ne csak főételben gondolkodj, hanem süteményben is. Íme, néhány ötlet!

Fotó: kulinaris.blogspot.hu

Ezt is szeretjük