Isteni harcsapaprikás túrós csuszával készítve
A harcsapaprikás túrós csuszával az igazi, ugyanis a két ízvilág remekül kiegészíti egymást. Próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Lehet túl korán kezdeni a bőrápolást? A szakértő szerint a ráncmegelőzésre is gondolni kell »

A divatbloggerek bolondulnak ezért a nőies lábbeliért: stílusos papucscipők 10 ezer forint alatt »

A gyönyörű énekesnő modellnek is felcsaphatna: profi fotókon Dua Lipa »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kedveled a hagyományos, magyaros ízeket, akkor a harcsapaprikás túrós csuszával garantáltan az egyik kedvenced lesz.

A két étel ugyan önállóan is megállja a helyét, mégis együtt alkotnak olyan ízvilágot, amire képtelenség nemet mondani. Ezt a fogást akár az ünnepekre is elkészítheted!

Harcsapaprikás túrós csuszával

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 40 dkg harcsafilé
  • 25 dkg fodros nagykocka
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 5 dl tejföl
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

A halat darabold fel, alaposan sózd be, és forgasd bele lisztbe. A szalonnát vágd apró kockákra, süsd meg, majd a pörcöket szedd ki belőle. A halat ebben a szalonnazsírban süsd meg hirtelen. Ezután vedd ki a harcsadarabokat, és tedd félre őket.

A szalonnazsírt öntsd át egy nagyobb lábasba. A felaprított vöröshagymát dinszteld meg benne, majd szórj rá kevés pirospaprikát. Ezután öntsd fel kevés vízzel, add hozzá a paradicsomot, a paprikát, és tedd bele a harcsadarabokat. Nagyjából 20-25 perc alatt főzd készre.

A tejfölhöz tegyél két evőkanálnyi lisztet, és keverd csomómentesre. Újból vedd ki a halszeleteket a paprikásból, hogy a habarást hozzá tudd keverni. Ezután a harcsát tedd vissza, és főzd fel így az egészet.

Mindeközben a tésztát sós vízben főzd puhára. Amikor kész, szűrd le, hagyd lecsepegni, majd keverd össze a túróval és kevés sóval. Szórd rá a pörcöt, amit félretettél, és már tálalhatod is a harcsapaprikással.

Édes pillanatok

A főétel mellett gondolj a desszertre is! Válogass a legfinomabb karácsonyi sütemények között!

Fotó: szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blogspot.hu

Ezt is szeretjük