Gesztenyével töltött karácsonyi pulyka
Próbálj ki idén valami újat a karácsonyi vacsora elkészítésénél. Gesztenyés receptünk biztosan ízleni fog.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az amerikai hagyományos ünnepi menüsor nagyban különbözik a nálunk jól bevált halászlétől és töltött káposztától, ám egyre több háziasszony veszi fel a fogókesztyűt, és próbálja ki a másik nemzet kedvelt fogását, a pulykát.

Ha te is úgy érzed, idén szakítanál a tradícióval, és merész lennél, akkor próbáld ki isteni gesztenyével töltött receptünket.

Gesztenyével töltött pulyka

Hozzávalók:

  • 1 pulyka
  • 1 kg gesztenye
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg vaj
  • 3 zsemle
  • 3 tojás
  • tej
  • őrölt bors
  • szerecsendió

A pulykát hagyd egészben, a lábait ne vágd le. A combjaiból az inakat távolítsd el: térd alatt a bőrt éles késsel vágd fel, és pecsenyevilla segítségével az inakat a combból húzd ki, majd vagdald le. A zsemléket a tejbe áztasd bele, nyomkodd ki. A gesztenyét tejben megfőzd meg, szedd ki és hűtsd le.

A vajat a tojásokkal keverd habosra, add hozzá a darált húst, a zsemléket, a gesztenyét, és jól dolgozd össze. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. A szalonnából vágj vékony szeleteket.

A hasüreget jól sózd be, és töltsd bele az elkészített tölteléket. A nyílást varrd be, a pulykát kívülről is sózd be, és mielőtt a töltött jércéhez hasonlóan összekötöznéd, fedd be a szalonnaszeletekkel. Vajazott tepsibe rakd bele, olvasztott vajjal öntsd le, majd középmeleg sütőben süsd pirosra. Ehhez a sütés végén a szalonnát el kell távolítani. Kevés vizet önts alá, és saját levével gyakran locsolgasd. Mielőtt feldarabolnád, fél óráig pihentesd. Zsírjából készíts pecsenyelevet.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük