A Cézár-saláta eredeti receptje

Így lesz biztosan tökéletes

A csirkehúsos, parmezános friss salátát sokan ismerik és kedvelik, próbáld ki otthon!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ennek a salátának a titka a fentieken kívül a házi, ropogós pirított kenyérkocka, ami semmiképp sem maradhat ki belőle.

A tartárhoz még pluszban csepegtethetsz némi frissen facsart citromlevet, ha kifejezetten kedveled a savanykásabb ízeket.

Cézár-saláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tartármártás
  • 1 teáskanálnyi Worchestershire szósz
  • 1 csipet fehérbors
  • Másfél gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 2-3 szelet kenyér
  • olívaolaj
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • 1 egész csirkemell
  • 1 fej jégsaláta
  • 10 dkg friss parmezán

Elkészítés ideje:

35 perc

Elkészítés menete:

Nem nagyon lesz nehéz dolgod, a salátát mosd át jó alaposan és vágd apró kockákra, sózd meg kicsit és tedd félre. A kenyeret vágd egységes méretű kockákra, a legjobb ha 1*1 cms, vagy 2*2 cms részekre darabolod.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ha ezzel megvagy, nagyon kevés olajat, annyit, hogy épp csak befedje a serpenyőt, melegíts a tűzhelyen közepes lángon, majd reszeld bele a fokhagymát, tedd bele a kakukkfüvet és a kenyérkockákat és rázogasd folyamatosan, amíg szépen át nem pirul minden egyes darab.

Ha kész vannak, szedd ki őket egy tálba. A csirkehúst tisztítsd meg alaposan, sózd meg, majd vágd vékony tallérokra, vagy kockákra.

A serpenyőt ne mosd ki, a benne levő ízanyagok jól fognak állni a csirkének is, egy kis olajat még forrósíts benne, majd pirítsd készre a húsdarabokat is.

Ha mindezzel megvagy, a tartárt - a receptjét a nevére kattintva éred el - keverd el a fehérborssal és worchestershire szósszal és reszelj hozzá fokhagymát és pár grammnyi parmezánt. Ha minden megvan, a salátát, a kenyérkockákat és a csirkehúst dolgozd össze, a mártást pedig tálald melléjük.

A legfinomabb szószok húsételekhez

Szószok szószok hátán, mindenféle húshoz, válaszd ki a kedvencedet!

7 szósz és mártás, amit mindenkinek ismernie kellene, aki szereti a húsokat

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük