A Cézár-saláta eredeti receptje
A csirkehúsos, parmezános friss salátát sokan ismerik és kedvelik, próbáld ki otthon!
Ennek a salátának a titka a fentieken kívül a házi, ropogós pirított kenyérkocka, ami semmiképp sem maradhat ki belőle.
A tartárhoz még pluszban csepegtethetsz némi frissen facsart citromlevet, ha kifejezetten kedveled a savanykásabb ízeket.
Cézár-saláta
Hozzávalók:
- 25 dkg tartármártás
- 1 teáskanálnyi Worchestershire szósz
- 1 csipet fehérbors
- Másfél gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 2-3 szelet kenyér
- olívaolaj
- 1 teáskanálnyi kakukkfű
- 1 egész csirkemell
- 1 fej jégsaláta
- 10 dkg friss parmezán
Elkészítés ideje:
35 perc
Elkészítés menete:
Nem nagyon lesz nehéz dolgod, a salátát mosd át jó alaposan és vágd apró kockákra, sózd meg kicsit és tedd félre. A kenyeret vágd egységes méretű kockákra, a legjobb ha 1*1 cms, vagy 2*2 cms részekre darabolod.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha ezzel megvagy, nagyon kevés olajat, annyit, hogy épp csak befedje a serpenyőt, melegíts a tűzhelyen közepes lángon, majd reszeld bele a fokhagymát, tedd bele a kakukkfüvet és a kenyérkockákat és rázogasd folyamatosan, amíg szépen át nem pirul minden egyes darab.
Ha kész vannak, szedd ki őket egy tálba. A csirkehúst tisztítsd meg alaposan, sózd meg, majd vágd vékony tallérokra, vagy kockákra.
A serpenyőt ne mosd ki, a benne levő ízanyagok jól fognak állni a csirkének is, egy kis olajat még forrósíts benne, majd pirítsd készre a húsdarabokat is.
Ha mindezzel megvagy, a tartárt - a receptjét a nevére kattintva éred el - keverd el a fehérborssal és worchestershire szósszal és reszelj hozzá fokhagymát és pár grammnyi parmezánt. Ha minden megvan, a salátát, a kenyérkockákat és a csirkehúst dolgozd össze, a mártást pedig tálald melléjük.
A legfinomabb szószok húsételekhez
Szószok szószok hátán, mindenféle húshoz, válaszd ki a kedvencedet!
7 szósz és mártás, amit mindenkinek ismernie kellene, aki szereti a húsokat
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
- olaj
- tojás