A Cézár-saláta eredeti receptje
Így lesz biztosan tökéletes
A csirkehúsos, parmezános friss salátát sokan ismerik és kedvelik, próbáld ki otthon!

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Ráncok és sötét karikák ellen is jó a szójatej: így használd a fürdőszobában »

A 34 éves Lady Gaga fiatalabbnak néz ki, ha nincs kifestve: 8 ismert nő, aki bátran hanyagolhatja a sminket »

Kate Hudson szexi kis dekoltázsai: a 41 éves színésznő érti a módját, hogyan legyen ízlésesen dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennek a salátának a titka a fentieken kívül a házi, ropogós pirított kenyérkocka, ami semmiképp sem maradhat ki belőle.

A tartárhoz még pluszban csepegtethetsz némi frissen facsart citromlevet, ha kifejezetten kedveled a savanykásabb ízeket.

Cézár-saláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tartármártás
  • 1 teáskanálnyi Worchestershire szósz
  • 1 csipet fehérbors
  • Másfél gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 2-3 szelet kenyér
  • olívaolaj
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • 1 egész csirkemell
  • 1 fej jégsaláta
  • 10 dkg friss parmezán

Elkészítés ideje:

35 perc

Elkészítés menete:

Nem nagyon lesz nehéz dolgod, a salátát mosd át jó alaposan és vágd apró kockákra, sózd meg kicsit és tedd félre. A kenyeret vágd egységes méretű kockákra, a legjobb ha 1*1 cms, vagy 2*2 cms részekre darabolod.

Ha ezzel megvagy, nagyon kevés olajat, annyit, hogy épp csak befedje a serpenyőt, melegíts a tűzhelyen közepes lángon, majd reszeld bele a fokhagymát, tedd bele a kakukkfüvet és a kenyérkockákat és rázogasd folyamatosan, amíg szépen át nem pirul minden egyes darab.

Ha kész vannak, szedd ki őket egy tálba. A csirkehúst tisztítsd meg alaposan, sózd meg, majd vágd vékony tallérokra, vagy kockákra.

A serpenyőt ne mosd ki, a benne levő ízanyagok jól fognak állni a csirkének is, egy kis olajat még forrósíts benne, majd pirítsd készre a húsdarabokat is.

Ha mindezzel megvagy, a tartárt - a receptjét a nevére kattintva éred el - keverd el a fehérborssal és worchestershire szósszal és reszelj hozzá fokhagymát és pár grammnyi parmezánt. Ha minden megvan, a salátát, a kenyérkockákat és a csirkehúst dolgozd össze, a mártást pedig tálald melléjük.

A legfinomabb szószok húsételekhez

Szószok szószok hátán, mindenféle húshoz, válaszd ki a kedvencedet!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük