Csodás céklakrém reggelire vagy mártogatósként: az egészséges szendvicskrém
Vaj helyett kenj igazi íz- és vitaminbombát a kenyeredre! A céklakrém finom és egészséges is.

Csodás céklakrém reggelire vagy mártogatósként: az egészséges szendvicskrém
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cékla antioxidánsokban és vitaminban nagyon gazdag, segíti a fogyást, finom, olcsó, és bármikor hozzájuthatsz. A savanyúságon kívül is sokféle finomságot készíthetsz belőle. Krémesítve tökéletes kenyérre kenve vagy akár mártogatósként. Sokkal finomabb és jobb állagú lesz a kence, ha a céklát nem főzöd, hanem sütöd. 

Céklakrém receptje

Hozzávalók:

  • 2 db cékla
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 5 dkg krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott céklagumókat a nagyságuktól függően vágd kettő vagy négy részre. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd puhára 180 fokon körülbelül egy óra alatt. Még melegen pucold meg, majd vágd fel kisebb darabokra.
Ha kihűl, rakd robotgépbe, és kezdd pürésíteni. Amikor már nem darabos, mehet hozzá a joghurt, a krémsajt, a fokhagyma, a só és a bors, majd mixeld tovább. Ha szereted, zöldfűszerekkel is ízesítheted. Töltsd a krémet zárható edénykébe, és tartsd a hűtőben. Mielőtt megkóstolod, érdemes pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük