Omlós és szaftos csirkemell brokkolival: lágy szószban nem fog kiszáradni

A csirkemell és a brokkoli ebben a könnyű, szaftos fogásban is remekül működik együtt.

Omlós és szaftos csirkemell brokkolival
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Brokkolit télen-nyáron érdemes fogyasztani, mivel a kalóriatartalma alacsony, viszont gazdag többek között C- és K-vitaminban. A hagyományos és szeretett tejszínes csirkemellhez is jól passzol. Nem kell túl puhára főzni, finomabb és egészségesebb, ha roppanós marad.

Brokkolis tejszínes csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 65 dkg csirkemell
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 fej brokkoli
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és pihentesd egy órát. Az idő leteltével serpenyőben, közepesnél kicsit nagyobb lángon pirítsd meg mindkét oldalukat, majd szedd ki őket egy tányérra.

 

Ha a csirke megsült, készítsd el a mártást. A serpenyőbe önts egy kevés olívaolajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Keverd bele a zúzott fokhagymát, az oregánót és a kakukkfüvet, és pirítsd együtt fél percig. Öntsd fel az alaplével, a tejszínnel és a citromlével, melegítsd, amíg gyöngyözni kezd, és ekkor keverd hozzá a rózsáira szedett, alaposan megmosott brokkolit. Lefedve főzd 3-5 percig, amíg egy késsel könnyen el tudod vágni. Ha a szószt túl hígnak találod, kevés vízzel elkevert kukoricakeményítővel sűrítheted be. A végén szórd bele a reszelt sajtot, keverd össze, hogy felolvadjon, helyezd vissza a szószba a csirkét, és szórd meg aprított petrezselyemmel.

A csirkemell káposztával együtt készítve is fenséges.

Egyedényes káposztás csirke: kiadós és nagyon finom

Hihetetlenül egyszerűen készül, fehérjedús, ízletes fogás, kezdők is sikerrel összedobhatják ezt a finom ételt.

Elolvasom

Kép: Zoryana Ivchenko / Getty Images

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük