Brokkolis, baconös tészta tejszínnel és sajttal - A szósz valami fenséges
A fokhagymától illatozó, brokkolis-baconös tésztát gyorsan összedobhatod húzós napokon is.

Brokkolis, baconös tészta tejszínnel és sajttal - A szósz valami fenséges
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nincs időd órákon át a konyhában ácsorogni, viszont szívesen ennél meleg ételt, a tészta mindig remek választás. Az alap lehet penne, orsótészta, makaróni vagy akár spagetti is, amire aztán a krémes, tejszínes-sajtos Alfredo-szósz kerül. Amíg megfő a tészta és a brokkoli, addig a szósz is elkészül.

Brokkolis-baconös tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej kisebb brokkoli
  • 50 dkg tészta
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg parmezán
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy lábosban tegyél fel vizet forrni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül hét perc alatt. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és sós vízben főzd öt-hét percig.

Egy lábosban hevítsd fel az olajat, rakd rá a bacont, és pirítsd meg. Öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt parmezánt. Kis lángon, állandóan kevergetve forrald fel. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd mehet hozzá a brokkoli. Rottyantsd össze, öntsd a szószt a tésztára, és forgasd össze. 

Ezt is szeretjük