Tejszínes brokkolikrémleves parmezánnal bolondítva: egészséges és még finom is

A selymes, tejszínes brokkolikrémleves egészséges és tartalmas bevezetője az ebédnek.

Brokkolikrémleves parmezánnal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A hűvös őszi, téli napokon jólesik egy tál melengető krémleves, ami nemcsak egészséges, hanem jól át is melegít. A brokkolikrémleves még finomabb, ha egy kevés sárgarépával édesíted. Adj hozzá egy evőkanál rizst, így liszt nélkül is sima és selymes lesz.

Brokkolikrémleves parmezánnal

Hozzávalók

  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 fej brokkoli
  • 1 l alaplé
  • 1 kis sárgarépa
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, a sárgarépát pucold meg, karikázd fel, és mosd őket meg alaposan. Tedd a zöldségeket egy kisebb lábosba, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, adj hozzá egy evőkanál rizst, egy kevés szerecsendiót, és főzd az egészet puhára. Amikor készen vannak, öntsd a levest turmixgépbe, tépkedj rá megmosott petrezselyemleveleket, és turmixold selymesre. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze a levest. Turmixolás előtt ízlés szerint ki is halászhatsz néhány szem brokkolit a fazékból, és tálaláskor ezekkel, illetve reszelt parmezánnal díszítheted az adagok tetejét.

Krémleveseket változatos formában varázsolhatsz az asztalra, és amíg nem próbáltad, nem is sejtenéd, mennyire finomak - ez a fűszeres spenótleves például akkor is ízleni fog, ha más formában nem rajongsz a vitamindús zöld levelekért.

Ezt is szeretjük