Bundázott brokkoli ropogós sörtésztában: jól behűtött sörből készítsd
Süsd ki a brokkolit ropogós sörtésztában! Mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb.
A sörtészta változatos és praktikus módja a panírozásnak: ha brokkolit mártasz meg a sűrű masszában, elképesztően finom fogás lesz a végeredmény. A felhasznált sör legyen jéghideg, a masszába pedig egy kevés keményítőt is tegyél, hogy jobban tartson. Hasonló bundát kap a népszerű angol street food, a fish and chips is: ezt is próbáld majd ki.
Brokkoli sörtésztában
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 2 dkg keményítő
- 1 nagy fej brokkoli
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 l hideg sör
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, majd mosd és szárítsd meg.
A lisztet, a sütőport és a keményítőt vegyítsd el egy tálban. Öntsd fel a sörrel, és keverd csomómentesre. Mártsd meg benne a brokkolirózsákat.
Egy magas falú serpenyőben vagy egy lábosban hevíts annyi olajat, hogy a zöldség úszkálhasson benne. Amikor már elég forró - konyhai hőmérővel is ellenőrizheted, 200 fokos legyen -, tedd bele a bundázott brokkolikat. Egyszerre csak annyit pakolj az olajba, hogy kényelmesen elférjenek benne. Nagyjából öt perc alatt süsd pirosra.
A sör alkothatja egy ropogós csirkecomb szaftját is.
Sörben sült csirkecomb: a húsa vajpuha és szaftos, a bőre ropogós
Sörrajongók, figyelem! Ez a sült csirkecomb az alkoholos italban puhul, miközben magába szívja az ízeket, mennyei lesz!
ElolvasomKép: WS Studio / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció