Bundázott brokkoli ropogós sörtésztában: jól behűtött sörből készítsd
Süsd ki a brokkolit ropogós sörtésztában! Mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb.
A sörtészta változatos és praktikus módja a panírozásnak: ha brokkolit mártasz meg a sűrű masszában, elképesztően finom fogás lesz a végeredmény. A felhasznált sör legyen jéghideg, a masszába pedig egy kevés keményítőt is tegyél, hogy jobban tartson. Hasonló bundát kap a népszerű angol street food, a fish and chips is: ezt is próbáld majd ki.
Brokkoli sörtésztában
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 2 dkg keményítő
- 1 nagy fej brokkoli
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 l hideg sör
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, majd mosd és szárítsd meg.
A lisztet, a sütőport és a keményítőt vegyítsd el egy tálban. Öntsd fel a sörrel, és keverd csomómentesre. Mártsd meg benne a brokkolirózsákat.
Egy magas falú serpenyőben vagy egy lábosban hevíts annyi olajat, hogy a zöldség úszkálhasson benne. Amikor már elég forró - konyhai hőmérővel is ellenőrizheted, 200 fokos legyen -, tedd bele a bundázott brokkolikat. Egyszerre csak annyit pakolj az olajba, hogy kényelmesen elférjenek benne. Nagyjából öt perc alatt süsd pirosra.
A sör alkothatja egy ropogós csirkecomb szaftját is.
Kép: WS Studio / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept