Fish and chips, scone, citromkrém és a többi: a legfinomabb brit ételek

Ha eddig azt gondoltad, hogy a brit konyha unalmas, próbáld ki ezeket a tuti recepteket!

Brit ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a brit konyha megítélése nem egyértelmű, ám az biztos, hogy sokat köszönhetünk nekik. Így a teaivás meghonosítását, a különféle pudingokat, krémeket, pitéket, vajas aprósütiket. Az étkezést, csakúgy, mint a britek mindennapjait, rengeteg szokás színesíti. A bőséges reggeli után könnyebb ebéd következik, majd a vacsorának megadják a módját.

A britek szeretik a halat, a marhát, a bárányt, a babot, a sajtokat. Rajonganak az édes, a sós és a húsos pitékért. Ha a szigeten jársz, feltétlenül kóstold meg a minden utcasarkon kapható fish and chipset! Ha kint szeretnél főzni, több, általunk kedvelt hozzávalót nélkülöznöd kell, így a tejszínt, és a kedvelt cottage cheese sem pont olyan, mint a mi túrónk. Otthon is könnyen teremthetsz hamisítatlan angol hangulatot! Ebben segíthet alábbi összeállításunk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük