Brassói aprópecsenye
A brassói talán a legnépszerűbb egytálétel, az elmaradhatatlan friss uborkasalátával kiegészítve kevesen tudják visszautasítani.
A neve alapján egyértelműnek tűnhet a származása, de valójában minimum hatféle teória létezik, és legalább ennyi készítési mód is, van többek között zöldborsós, gombás, vörösboros változat, találd meg a neked legjobban tetszőt!
Ha épp nincs kéznél sertésszűz, készítheted tarjából, de akár csirke- vagy pulykamellből is.
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 60 dkg sertésszűz
- 10 dkg húsos szalonna
- 6 dkg sertészsír
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
Tisztítsd meg a húst, majd vágd kockákra. Ezután a krumplival is járj el hasonlóképp, valamint a szalonnát is csíkozd fel, végül a hagymát is vágd apró kockákra. A krumplit főzd meg félkeményre, majd szórd meg sóval, és told a sütőbe, hogy megpiruljon. Egy edényben hevítsd fel a zsírt, majd pirítsd benne üvegesre a hagymát, a szalonna társaságában.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha már elérte a megfelelő állapotot, add hozzá a húst is, és pirítsd addig, amíg minden oldala szép fehér nem lesz. Mikor elérte ezt, öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózd, borsozd, törd hozzá a fokhagyma felét, szórd meg petrezselyemmel, és főzd puhára. Ha már elég puha, kapcsold a tűzhelyet magas hőfokra, hogy a maradék víz elfőjön, és pirítsd meg a húst. Add hozzá a pirospaprikát és a maradék fokhagymát, keverd meg párszor, majd add a már megpirult krumplihoz, és kész is vagy.
Hazai finomságok
Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
- marha
- marhahús
Vadas marha
- marhahús
- húsételek
Tatárbifsztek-recept
- leves
- marhahús