Ropogósra sült kukoricás lepénykék: konzervből pillanatok alatt készen van
Ezekbe a ropogós kukoricás lepényekbe borsó és reszelt krumpli is kerül. Mivel kukoricalisztből készülnek, gluténmentesek is.
A reszelt krumplival és borsóval készült kukoricás lepény pillanatok alatt készen lesz konzervzöldségekből. A villámvacsorához semmi mást nem kell tenned, csak összekeverni a hozzávalókat, majd serpenyőben néhány perc alatt kisütni őket. Köretként vagy önálló fogásként is tökéletesek.
Borsós-kukoricás lepény
Hozzávalók 4 személyre
- 7.5 dkg borsó
- 7.5 dkg kukorica
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- 3 krumpli
- 3 dl kefir
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kétféle konzervet csepegtesd le. A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld egy tálba. Add hozzá a borsót és a kukoricát, a kefirt, majd fokozatosan annyi lisztet, hogy sűrű tésztát kapj. Sózd, borsozd, szórd meg aprított petrezselyemmel, és formálj belőle lepényeket.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd ki a kis korongokat. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald tejföllel, mártogatóssal vagy akár valamilyen szaftos hússal.
Sütőben is készíthetsz hasonló lepényt répából: ezzel a módszerrel zsiradékkal sem fogja megszívni magát.
Egyszerű, fokhagymás répatócsni: sütőben is elkészítheted
A sütőben sült zöldséget csak szeretni lehet, hát még akkor, ha tócsni formájában kerül a tepsibe. Az édeskés répa tökéletes alapja lesz.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció