Szaftos, omlós bőrös sertéssült szilveszter éjszakára: ezzel a páccal fenséges
A babona szerint a szilveszteri sertéssült szerencsét hoz az új esztendőben. Ha bőrösen sütöd, biztosan nem szárad ki.
Ha szilveszter éjszakáján és újévkor szeretnéd jóllakatni a családot vagy a mulatozásban megéhezett barátokat, akkor a bőrös sertéssült tökéletes választás. Szerencsehozó ételnek tartják, mert a sertés az orrával kitúrja a szerencsét. Bár a sütési idő kissé hosszadalmas, nincs vele sok munka. A rozmaringtól és a kétféle hagymától igazán ízletes lesz.
Bőrös szilveszteri sertéssült
Hozzávalók
- 1.5 kg bőrös sertéscomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál fűszerkömény
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- rozmaring
Elkészítés:
A húst alaposan mosd meg, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Egy éles késsel sűrűn egymás mellett vagdosd be a bőrt. A sertést dörzsöld be sóval, borssal, köménnyel és egy gerezd fokhagymával.
A húst a bőrös felével lefelé rakd zsiradékkal kikent tepsibe. Tegyél rá rozmaringot, felkarikázott vöröshagymát, és dobj mellé fokhagymát. Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Told előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd egy órát. Vedd le róla a fóliát, és 150 fokon süsd még körülbelül két órát. Közben forgasd a húst, hogy egyformán piruljon, puhuljon.
Ne az ételeken múljon a szerencséd! Ha nem vagy tisztában, hogy mit lehet enni, és mit nem az év utolsó és az új esztendő első napján, itt elolvashatod!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept