Szaftos, omlós bőrös sertéssült szilveszter éjszakára: ezzel a páccal fenséges
A babona szerint a szilveszteri sertéssült szerencsét hoz az új esztendőben. Ha bőrösen sütöd, biztosan nem szárad ki.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- A 73 éves divattervező ruháin szinte az összes szín szerepel: koalás pulóverét még Diana is viselte »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Ha szilveszter éjszakáján és újévkor szeretnéd jóllakatni a családot vagy a mulatozásban megéhezett barátokat, akkor a bőrös sertéssült tökéletes választás. Szerencsehozó ételnek tartják, mert a sertés az orrával kitúrja a szerencsét. Bár a sütési idő kissé hosszadalmas, nincs vele sok munka. A rozmaringtól és a kétféle hagymától igazán ízletes lesz.
Bőrös szilveszteri sertéssült
Hozzávalók:
- 1.5 kg bőrös sertéscomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál fűszerkömény
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- rozmaring
Elkészítés:
A húst alaposan mosd meg, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Egy éles késsel sűrűn egymás mellett vagdosd be a bőrt. A sertést dörzsöld be sóval, borssal, köménnyel és egy gerezd fokhagymával.
A húst a bőrös felével lefelé rakd zsiradékkal kikent tepsibe. Tegyél rá rozmaringot, felkarikázott vöröshagymát, és dobj mellé fokhagymát. Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Told előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd egy órát. Vedd le róla a fóliát, és 150 fokon süsd még körülbelül két órát. Közben forgasd a húst, hogy egyformán piruljon, puhuljon.
Ne az ételeken múljon a szerencséd! Ha nem vagy tisztában, hogy mit lehet enni, és mit nem az év utolsó és az új esztendő első napján, itt elolvashatod!
Még több recept