Így készül a bögrés fánk
Porcukorba forgatva az igazi
A farsangi szezon közeledtével jegyezd meg ezt az egyszerű fánkreceptet!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bögrés sütik diadalmenete sohasem fog véget érni, hiszen ennél egyszerűbben lehetetlenség összedobni egy-egy édességet, ami ráadásul finom is.

Ha szereted, rejts a tésztába mazsolát is, egy kis vaníliás cukorral pedig még ízletesebbé varázsolhatod a fánkokat.

Bögrés fánk

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 2 kis pohár natúr joghurt - 30 dkg
  • 2 evőkanálnyi cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • bő, forró olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Rettentő egyszerű feladatod lesz! Készíts elő egy alkalmas tálat, majd borítsd bele a lisztet, üsd rá a tojásokat, add hozzá a cukrot, a sütőport és a csipetnyi sót is. Ezután add hozzá a joghurt kétharmadát, keverd el, majd adagold apránként a maradékot addig, amíg jól formálható, kicsit lágy masszát nem kapsz.

Amikor ez megvan, hagyd egy kicsit a tálban, és egy mélyebb serpenyőben forrósíts olajat. Végy elő egy öblösebb evőkanalat, formázz vele apró fánkokat a masszából, aztán tedd a forró olajba őket.

Ha minden jól megy, akkor maguktól megfordulnak, amelyik nem tesz így, annak segíts egy kicsit, hogy jól megpiruljon mindenhol. Tálaláskor szórd meg jó alaposan porcukorral, és adj mellé házi lekvárt is!

Még több bögrés finomság

Süss minél többet az egyszerű édességekből!

Ezt is szeretjük