Egy csodás klasszikus - Bélszínroló otthon készítve
A kommunizmusban sztár volt a bélszínroló, amiben épp bélszínből volt a legkevesebb. Mirelitet most is kaphatsz, ám a legjobb, ha saját magad készíted el. Annál finomabb lesz, minél több bélszín kerül bele. Bár feltétként a legnépszerűbb, körettel főételként is megállja a helyét.
Bélszínroló recept
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg darált marhacomb
- 30 dkg darált bélszín
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1 vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 zsemle
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A kétféle húst tedd egy nagyobb tálba, majd rakd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a vízbe áztatott zsemlét, és alaposan dolgozd össze. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. A masszából vizes kézzel formázz hengereket, és forgasd meg mindegyiket a zsemlemorzsában.
Hevíts olajat, és ha jó forró, tehát serceg, rakd bele a bélszínrolókat. Süsd körülbelül nyolc percig, közben kétpercenként forgasd át, hogy egyformán piruljon. Ha mindenhol szép aranybarna, vedd ki az olajból, és papírtörlőn csepegtesd le. Tálalásig tartsd melegen.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció