Egy csodás klasszikus - Bélszínroló otthon készítve

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kommunizmusban sztár volt a bélszínroló, amiben épp bélszínből volt a legkevesebb. Mirelitet most is kaphatsz, ám a legjobb, ha saját magad készíted el. Annál finomabb lesz, minél több bélszín kerül bele. Bár feltétként a legnépszerűbb, körettel főételként is megállja a helyét.

15769409 82bce0d839d6b6e488a68ebfd5de5bd4 wm

Bélszínroló recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg darált marhacomb
  • 30 dkg darált bélszín
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle húst tedd egy nagyobb tálba, majd rakd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a vízbe áztatott zsemlét, és alaposan dolgozd össze. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. A masszából vizes kézzel formázz hengereket, és forgasd meg mindegyiket a zsemlemorzsában. 

Hevíts olajat, és ha jó forró, tehát serceg, rakd bele a bélszínrolókat. Süsd körülbelül nyolc percig, közben kétpercenként forgasd át, hogy egyformán piruljon. Ha mindenhol szép aranybarna, vedd ki az olajból, és papírtörlőn csepegtesd le. Tálalásig tartsd melegen.
 

15769433 98ccafc15981b7eb17292c1d54acc720 wm
Ezt is szeretjük