Isteni mustáros, batyus sertéstarja: zöldségek is sülnek mellette
A mustáros, batyus sertéstarja alufóliába csomagolva sül, így teljesen megőrzi a nedvességtartalmát és minden zamatát.
A mustáros, batyus sertéstarja lényege, hogy zöldségekkel együtt adagonként alufóliába kell csomagolni, és így kisütni. Ezzel a módszerrel készíthetsz csirkecombot is. Jó megoldás akkor is, ha kirándulni mentek, ugyanis a tábortűz parazsában is biztonságosan kisüthető így a hús.
Batyus sertéstarja
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéstarja
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál mustár
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 1 hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
Az olajat keverd ki mustárral, pirospaprikával és borssal. A sót még ne tedd bele a pácba. A tarját szeleteld fel, klopfold ki, fektesd a mustáros keverékbe, és lezárt dobozban pihentesd a hűtőben minimum három-négy órát, de akár egy egész éjszakát is.
Másnap a zöldségeket és a hagymát szeleteld fel, az alufóliából pedig tépj négy nagy darabot. Mindegyik közepébe fektess egy-egy adag húst, sózd meg őket, pakolj mellé zöldségeket, és csomagold be úgy, hogy a keletkező szaft ne tudjon kifolyni. Helyezd el őket egymás mellett egy nagy méretű tepsin vagy sütőrácson, és 180 fokos sütőben másfél óra alatt süsd puhára. Ha kész, vedd ki a sütőből, és óvatosan bontsd ki, hogy a kiszabaduló gőz meg ne égessen.
A sertéstarja szaftos, és változatosan elkészíthető: próbáld ki sajttal sütve is!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept