Isteni mustáros, batyus sertéstarja: zöldségek is sülnek mellette

A mustáros, batyus sertéstarja alufóliába csomagolva sül, így teljesen megőrzi a nedvességtartalmát és minden zamatát.

batyus tarja
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mustáros, batyus sertéstarja lényege, hogy zöldségekkel együtt adagonként alufóliába kell csomagolni, és így kisütni. Ezzel a módszerrel készíthetsz csirkecombot is. Jó megoldás akkor is, ha kirándulni mentek, ugyanis a tábortűz parazsában is biztonságosan kisüthető így a hús.

Batyus sertéstarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéstarja
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat keverd ki mustárral, pirospaprikával és borssal. A sót még ne tedd bele a pácba. A tarját szeleteld fel, klopfold ki, fektesd a mustáros keverékbe, és lezárt dobozban pihentesd a hűtőben minimum három-négy órát, de akár egy egész éjszakát is.

 

Másnap a zöldségeket és a hagymát szeleteld fel, az alufóliából pedig tépj négy nagy darabot. Mindegyik közepébe fektess egy-egy adag húst, sózd meg őket, pakolj mellé zöldségeket, és csomagold be úgy, hogy a keletkező szaft ne tudjon kifolyni. Helyezd el őket egymás mellett egy nagy méretű tepsin vagy sütőrácson, és 180 fokos sütőben másfél óra alatt süsd puhára. Ha kész, vedd ki a sütőből, és óvatosan bontsd ki, hogy a kiszabaduló gőz meg ne égessen.

A sertéstarja szaftos, és változatosan elkészíthető: próbáld ki sajttal sütve is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük