Rub&Roll: Ízkavalkád a belvárosban - kinyílik a barbecue-univerzum (x)
A magyar barbecue-fellegvár fantasztikus gasztronómiai élményekkel vár.

Kóstolótál -mac and cheese pulled pork money muscle marhaszegy k
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elképesztő gasztronómiai élményben lesz része annak, aki ellátogat a budapesti Szent István körúton található Rub&Roll Barbecue étterembe, amit túlzás nélkül mondhatunk a magyarországi barbecue fellegvárának.

Hihetetlen gasztronómiai élmény 

Az étterem már több mint négy éve működik, eddig Budapest Barbecue Companyként volt ismert, mostantól viszont Rub&Roll Barbecue-ként folytatja. A névváltásról még később szó lesz, előbb kezdjük a legfontosabbal, hogy milyenek az ételek. Röviden? Szenzációsak. Az étterem múlt heti névváltó ünnepségére ugyanis elképesztő menüvel készült Kiss Dávid és csapata, a résztvevők a következő ételekből kóstolhattak:

  • USDA marhaszegy házi fejlesztésű fűszerpasztával. Az USDA egy amerikai védjegy, amely a marhahús minőségét garantálja.
USDA marhaszegy szeletelés
Fotó: Rub&Roll Barbecue étterem
  • Sertéslapocka Boston Butt vágásból az étterem saját - római köményt és mustármagot is tartalmazó - fűszerkeverékével elkészítve,
  • BBQ-csirkecomb saját fejlesztésű citrusos jellegeket hordozó rubbal, melyben citrom, bors és citromfű található,
  • a Rub&Roll csapatának saját fejlesztésű grillkolbászai: zöldalmás-cheddaros marha-, cajun fűszeres és mediterrán ízvilágú sertéskolbász paradicsompehellyel, 
  • afféle köretként Mac and cheese-t és paradicsomos babragut tálaltak.

Az eseményen egyértelműen kiderült, hogy rendkívül finom és összetett ízvilágú húsok mellett a legautentikusabb barbecue-szószokkal találkozhat a Rub&Roll Barbecue minden vendége, nem beszélve a köretekről. Na és persze a barbecue-záshoz legjobban passzoló italok széles tárházát is biztosítja a Rub&Roll. Visszatérve a főszereplőkre: a Rub&Roll az a hely, ahol a húsételek olyan omlósak, hogy a kés is felesleges hozzájuk, legyen szó marhaszegyről, sertéslapockáról vagy csirkecombról.

Az egészen különleges gasztronómiai élmény pedig nem pusztán néhány fogásról szól, hanem szerteágazó lehetőségeket nyújtó barbecue-ról, amely mögött hagyomány, tapasztalat és kultúra áll. Itt jön elő a Rub&Roll nagy dobása.

Miért váltottak? Mit hoz a jövő?

Kiss Dávid, a Rub&Roll tulajdonosa a névváltó ünnepségen lapunknak elmondta:

- Mindig érdemes megújulni, ráadásul a legújabb céljainkhoz egy karakteresebb, beszédesebb nevet találtunk, ez a Rub&Roll Barbecue. Ahogy a rock and rollért, úgy a barbecue-ért is lehet és érdemes is rajongani. Tulajdonképpen ezért döntöttünk a névváltás mellett, de most nem csak egy szimpla névcseréről van szó. Hanem egy új korszak kezdetéről. Szeretnénk létrehozni a magyarországi barbecue-közösséget, barbecue-mozgalmat. A cél, hogy mindenki elsajátíthassa a barbecue-zás fortélyait. A háziasszonyok, apukák, fiatalok idősek. Tényleg bárki. 

- Ennek érdekében heteken belül elindítjuk a Rub&Roll webshopját, amelyben kipróbált, minőségi barbecue-alapanyagokat lehet majd rendelni. Emellett készítünk rövid, érthető YouTube-videókat, amelyekben a legalapvetőbb megoldásokat mutatjuk be. Létrehozunk egy online tudástárat, lesznek workshopok, eszközajánlók és persze receptek - vázolta az új koncepciót Kiss Dávid. 

Rub and Roll étlap
Fotó: Rub&Roll Barbecue étterem

Kiss Dávid szerint évekkel ezelőtt Magyarországon a barbecue-t magával a szósszal azonosították a legtöbben, ma már azért egyre többen túlléptek ezen, de talán még van hova fejlődni. A barbecue ugyanolyan konyhai megoldás, másként mondva technológia, mint mondjuk a párolás. Akadnak, akik a grillezéssel azonosítják a barbecue-t, ám van különbség, mégpedig az, hogy barbecue-zás során alacsony hőfokon, indirekt hőn, egy speciálisan erre dedikált sütőben - a smokerben - hosszú órákon keresztül sütik meg a húst. A szakzsargon azt mondja, füstön sütik meg a hús. Így a húsok rendkívül szaftosak, szépek, és nagyon összetett ízvilággal kerülnek a tányérra.

Pont abban nyújt segítséget a Rub&Roll csapatának új lépése, hogy a barbecue-közösség felépítése során mindenki elkészíthesse a saját zseniális ízvilágú, omlós barbecue-ételeit. 

Papp Gábor séf, Kiss Dávid tulajdonos, Gyarmati Gábor konyhafőnök-helyettes
Papp Gábor séf, Kiss Dávid tulajdonos, Gyarmati Gábor konyhafőnök-helyettes
Fotó: Rub&Roll Barbecue étterem

A barbecue-közösségbe való belépéshez az egyik legegyszerűbb megoldás, ha kipróbálják a Rub&Roll Barbecue ételeit. Az étterem itt elérhető weboldalán máris lehet asztalt foglalni. 

A csapat üdvözöl mindenkit a barbecue-univerzumban, és persze jó étvágyat kíván!

Ezt is szeretjük