Fűszeres marhaszelet vele sült zöldségekkel: fantasztikusan puha lesz így a hús
Ha a marhaszeletet a zöldségekkel együtt sütöd, egyszerre készül el a hús a körettel. A fűszerezés pedig már fél siker.

sertessult
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A marhahúsból is készülhet omlós, szaftos fogás. Mindenképp jót tesz a húsnak a pác, és akár előző nap is befűszerezheted a szeleteket. A zöldségköret praktikus, sőt ha egy tálban sütöd a hússal, a marha magába szívja a csodás aromákat. Néhány részletre figyelj oda: érdemes a húst elősütni, illetve locsolgasd a tepsiben. 

Fűszeres marhaszelet vele sült zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 4 szelet marhacomb
  • 50 dkg krumpli
  • 1.5 dl vörösbor
  • 1 db alma
  • 1 db salátacukkini
  • 1 db paprika
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 0.5 teáskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Amennyiben szükséges, a szeleteket klopfold ki, szórd be sóval, borssal, köménnyel, és pihentesd a hűtőben néhány órán át. Pácolás után süsd mindkét oldalukat kevés olajon öt-öt percig.
 

Rakd k  a hússzeleteket kevés zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, locsolj alá egy deci vizet, fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül két órán át. Közben locsolgasd a saját szaftjával és a borral. A zöldségeket és az almát mosd meg, a krumplit pucold meg, a cukkinit karikázd fel, és az utolsó fél órában tedd a hús mellé. Ha szükséges, a végén pirítsd kicsit a húst a fóliát levéve. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.
A marhahús főzve, almaszósszal is jó ebédötlet. Az ízek ismerősek lehetnek a gyermekkorodból. 

Ezt is szeretjük