Fűszeres marhaszelet vele sült zöldségekkel: fantasztikusan puha lesz így a hús
Ha a marhaszeletet a zöldségekkel együtt sütöd, egyszerre készül el a hús a körettel. A fűszerezés pedig már fél siker.

sertessult
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Javítja a bőr textúráját és segít megszabadulni a felesleges zsírtól: erre jó a velashape kezelés »

Stílusos és kényelmes pulcsik az otthon töltött napokra: online is beszerezheted őket »

Eltünteti a sötét karikákat és élénkebbé teszi a bőrt: házi maszk karikás szemekre 2 hozzávalóból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A marhahúsból is készülhet omlós, szaftos fogás. Mindenképp jót tesz a húsnak a pác, és akár előző nap is befűszerezheted a szeleteket. A zöldségköret praktikus, sőt ha egy tálban sütöd a hússal, a marha magába szívja a csodás aromákat. Néhány részletre figyelj oda: érdemes a húst elősütni, illetve locsolgasd a tepsiben. 

Fűszeres marhaszelet vele sült zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 4 szelet marhacomb
  • 50 dkg krumpli
  • 1.5 dl vörösbor
  • 1 db alma
  • 1 db salátacukkini
  • 1 db paprika
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 0.5 teáskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Amennyiben szükséges, a szeleteket klopfold ki, szórd be sóval, borssal, köménnyel, és pihentesd a hűtőben néhány órán át. Pácolás után süsd mindkét oldalukat kevés olajon öt-öt percig.
 

Rakd k  a hússzeleteket kevés zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, locsolj alá egy deci vizet, fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül két órán át. Közben locsolgasd a saját szaftjával és a borral. A zöldségeket és az almát mosd meg, a krumplit pucold meg, a cukkinit karikázd fel, és az utolsó fél órában tedd a hús mellé. Ha szükséges, a végén pirítsd kicsit a húst a fóliát levéve. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.
A marhahús főzve, almaszósszal is jó ebédötlet. Az ízek ismerősek lehetnek a gyermekkorodból. 

Ezt is szeretjük