Fantasztikusan omlós báránysült
Bevált trükkök a sütéshez
Ha a húsvéti időszakban szívesen készítenél báránysültet, akkor kövesd ezt a receptet.

Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

A kendő nyáron is jól jön: gyönyörű frizurát készíthetsz vele 2 perc alatt »

Házi hűsítő krém napégésre: természetes és egyből leviszi a gyulladást »

A fekete nyáron is nagyon nőies lehet: így viseld a melegben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha igazi különlegességgel rukkolnál elő, vagy nagy családi lakomára készülsz, a báránysült remek választás. A comb mellé tehetsz gerincet is. Ha krumplit, zöldségeket is pakolsz a tepsibe, külön köretről sem kell gondoskodnod. Ettől mindenki megnyalja mind a tíz ujját!

Zöldséges báránysült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg báránycomb
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 vöröshagyma
  • frissen őrölt bors

Páchoz

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 friss rozmaringág
  • fél citrom
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg a húst hideg vízben, és hagyd a vágódeszkán lecsepegni, majd törölgesd át papírtörlővel. Ha szükséges, a hártyákat távolítsd el. A páchoz a citrom levét keverd össze az olívaolajjal, nyomd hozzá a fokhagymát, és add hozzá az apróra vágott rozmaringot. Ne használj túl sok fűszert, mert az elnyomja a bárány jellegzetes ízét. Kend be vele jól a húst, a résekről se feledkezz meg. Fedd le, tedd a hűtőbe, és hagyd a pácban egy éjszakán át.

Sütés előtt közvetlenül a bárányt szórd meg sóval, borssal, majd helyezd egy kiolajazott tepsibe. A hús alá önts két deci vizet, és alufóliával fedd le. Tedd 160 fokra előmelegített sütőbe, időnként locsold meg, és legalább kétszer fordítsd meg. Ha elpárolog alóla a lé, feltétlenül pótold. Ha fiatal a bárány, két óra alatt megpuhul, ha öregebb, hosszabb ideig kell sütnöd. Mielőtt elkezdenéd pirítani a húst, ellenőrizd. Ha beleszúrsz egy kést, és az könnyen áthatol rajta, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt. Ha kiveszed a sütőből, hagyd körülbelül tíz percig pihenni, utána szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük