Fantasztikusan omlós báránysült
Bevált trükkök a sütéshez
Ha a húsvéti időszakban szívesen készítenél báránysültet, akkor kövesd ezt a receptet.
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »
- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ha igazi különlegességgel rukkolnál elő, vagy nagy családi lakomára készülsz, a báránysült remek választás. A comb mellé tehetsz gerincet is. Ha krumplit, zöldségeket is pakolsz a tepsibe, külön köretről sem kell gondoskodnod. Ettől mindenki megnyalja mind a tíz ujját!

Zöldséges báránysült
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg báránycomb
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 vöröshagyma
- frissen őrölt bors
- só
Páchoz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 friss rozmaringág
- fél citrom
Elkészítés:
Mosd meg a húst hideg vízben, és hagyd a vágódeszkán lecsepegni, majd törölgesd át papírtörlővel. Ha szükséges, a hártyákat távolítsd el. A páchoz a citrom levét keverd össze az olívaolajjal, nyomd hozzá a fokhagymát, és add hozzá az apróra vágott rozmaringot. Ne használj túl sok fűszert, mert az elnyomja a bárány jellegzetes ízét. Kend be vele jól a húst, a résekről se feledkezz meg. Fedd le, tedd a hűtőbe, és hagyd a pácban egy éjszakán át.
Sütés előtt közvetlenül a bárányt szórd meg sóval, borssal, majd helyezd egy kiolajazott tepsibe. A hús alá önts két deci vizet, és alufóliával fedd le. Tedd 160 fokra előmelegített sütőbe, időnként locsold meg, és legalább kétszer fordítsd meg. Ha elpárolog alóla a lé, feltétlenül pótold. Ha fiatal a bárány, két óra alatt megpuhul, ha öregebb, hosszabb ideig kell sütnöd. Mielőtt elkezdenéd pirítani a húst, ellenőrizd. Ha beleszúrsz egy kést, és az könnyen áthatol rajta, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt. Ha kiveszed a sütőből, hagyd körülbelül tíz percig pihenni, utána szeleteld csak fel.
Még több recept