Fűszeres, sült csirkemell barackkal töltve: nem fog kiszáradni a sütőben
Ha szereted együtt az édes és a sós ízeket, a gyümölcsökkel töltött húsokat, akkor a barackos csirkemellben nem fogsz csalódni.

barackos-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az aszalt sárgabarackkal töltött csirkemell nagyon egyszerű, mégis különleges étel. Mivel nincs rajta bunda, nem olajban sül, nem terheli meg a gyomrot. A gyömbér és a méz teszi izgalmassá a húst. A krumpli sütve, pürésítve illik hozzá, de bármilyen diétás zöldségkörettel is tálalhatod. 

Barackkal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 4 teáskanál méz
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd vékony szeletekre. Ha szükséges, egyenként kicsit klopfold ki, majd szórd meg sóval, borssal, gyömbérrel. A szeletekre rakj aszalt barackot, majd tekerd fel. Érdemes a göngyölt csirkéket hústűvel megtűzni, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. 
 

Rendezd a tekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, csorgass rájuk mézet, önts alájuk vizet, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha szükséges, a végén magasabb hőfokon pirítsd meg a szeleteket. Amikor könnyen belefut egy hegyes kés, kiveheted a sütőből. 
Az édeskés, mázas csirkemellet is feltétlenül próbáld ki! Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül. 

Ezt is szeretjük