Omlós sertéshús ropogós baconnel és nyúlós sajttal: hihetetlenül finom főfogás
Így nem lesz unalmas a sertésszelet! A fokhagymás pác mellett a bacon és a sajt is sokat dob a húson.
A karaj a sertés egyik legízletesebb része, könnyen és sokféleképpen felhasználhatod. Csonttal vagy csont nélkül is ínyenc fogásokat készíthetsz belőle. A legegyszerűbb, ha megsütöd. A páchoz nem kell túl sok fűszer, az azonban jót tesz a húsnak, ha hagyod néhány órán át a keverékben pihenni.
Baconös-sajtos sertéshús
Hozzávalók
- 4 db csontos sertéskaraj
- 15 dkg sajt
- 10 dkg bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsomszósz
- étolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A karajt öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és sózd be. Két evőkanál olajat keverj össze egy tálban a zúzott fokhagymával, a paradicsomszósszal, a borssal, majd dörzsöld be a fűszerkeverékkel. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább két órán át, de még jobb, ha tovább, esetleg egy egész éjszakán át pácolod. Így az ízek jobban átjárják a húst.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne elő a húsokat oldalanként három-három percig. Rakd át kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és süsd körülbelül 50-60 percig. Közben forgasd át a sertésszeleteket, és locsolgasd. Amikor a hús már majdnem puha, szórd meg a reszelt sajttal és a baconnel. Amikor a sajt elolvad, vedd ki a sütőből. Pihentesd tálalás előtt 10 percig, majd aprított petrezselyemmel megszórva kínáld.
Ha szeretnéd, hogy a karaj igazán omlós és szaftos legyen, nem árt, ha ismersz néhány praktikát.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció