Baconös pulykamell paradicsommal töltve: isteni és könnyű főétel
Egyszerű hozzávalókból ínyencség? A baconbe tekert paradicsomos pulykamell pont ilyen!

baconos-paradicsomos-pulykamell
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak nagyobb ünnepeken süss pulykamellet! Csirke helyett is bármikor asztalra teheted. Töltve, tekercselve ínycsiklandó, laktató, gyors fogás lehet. Kedvedre variálhatod, de fűszeres paradicsommal is igazán csábító, és még panírozni sem kell. Nagy előnye még, hogy hidegen is kitűnő. 

Baconös, paradicsomos pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg pulykamell
  • 20 dkg bacon
  • 2 db paradicsom
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet mosd meg, szeleteld fel, és kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd ízlés szerint. A paradicsomot vágd fel kisebb darabokra, keverd hozzá az olívaolajat, a préselt fokhagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet. A húsra rakj a paradicsomos keverékből, és csavard baconbe. 
 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a hústekercseket. Locsold meg kevés vízzel, takard le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Közben forgasd és locsold meg a szeleteket. Amikor a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd 10 percig. 
Gondoltad volna, hogy baconből még lekvárt is készíthetsz? Izgalmasabbá teheted vele a húsokat és a szendvicsedet is. 

Ezt is szeretjük