Baconös pulykamell paradicsommal töltve: isteni és könnyű főétel
Egyszerű hozzávalókból ínyencség? A baconbe tekert paradicsomos pulykamell pont ilyen!

baconos-paradicsomos-pulykamell
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak nagyobb ünnepeken süss pulykamellet! Csirke helyett is bármikor asztalra teheted. Töltve, tekercselve ínycsiklandó, laktató, gyors fogás lehet. Kedvedre variálhatod, de fűszeres paradicsommal is igazán csábító, és még panírozni sem kell. Nagy előnye még, hogy hidegen is kitűnő. 

Baconös, paradicsomos pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg pulykamell
  • 20 dkg bacon
  • 2 db paradicsom
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet mosd meg, szeleteld fel, és kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd ízlés szerint. A paradicsomot vágd fel kisebb darabokra, keverd hozzá az olívaolajat, a préselt fokhagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet. A húsra rakj a paradicsomos keverékből, és csavard baconbe. 
 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a hústekercseket. Locsold meg kevés vízzel, takard le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Közben forgasd és locsold meg a szeleteket. Amikor a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd 10 percig. 
Gondoltad volna, hogy baconből még lekvárt is készíthetsz? Izgalmasabbá teheted vele a húsokat és a szendvicsedet is. 

Ezt is szeretjük