Spagetti fokhagymás-fehérboros mártásban, ropogós baconkockákkal: kicsit sós, kicsit csípős
Ez a fehérboros mártásban készült tészta a hozzá tálalt ropogós baconkockáktól lesz ellenállhatatlan.

- Élénk színek viselése 50 év felett: ultranőies kombinációk a legdivatosabb tónusokkal »
- Ragyogó és természetesebb hatású lesz a szőkített haj, besárgulás nélkül: hamvasító samponok árakkal »
- A 60 éves Meg Ryan letisztult szettekben is mindig csinos és nőies: a Top Gun egykori sztárja a klasszikus stílus híve »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Hogy néz ki egy női test több mint 50 kiló fogyás után? 8 nő előtte-utána képeken mutatta a változást
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Heather Locklear lányából szőke szépség lett: a 24 éves Ava le sem tagadhatná édesanyját
Ha te is szereted a fokhagymát és a parmezánt, mindenképpen próbáld ki az illatos fehérborral felöntött, ropogós baconnel tálalt spagettit. Legjobb, ha „al dentére”, vagyis fogkeményre főzöd a tésztát, ami azt jelenti, hogy a külseje már megfőtt, de belül még enyhén roppan. Ezt az állagot a csomagoláson jelzett főzési idő előtt 2-3 perccel éri el.
Baconös-fokhagymás spagetti
Hozzávalók
- 25 dkg spagetti
- 10 szelet bacon
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 dkg parmezán
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
- frissen őrölt chili ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzd ki. A csomagolási idő letelte előtt két-három perccel kóstold meg, ha a külseje már puha, de belül még enyhén roppan, szűrd le. A főzővizéből egy keveset tegyél félre.
A bacont kockázd fel, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon süsd ropogósra. Szűrőlapáttal szedd ki, majd ugyanabba a serpenyőbe tedd bele a felaprított fokhagymát. Pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel borral. Sózd, borsozd, reszelj rá chilit, így főzd néhány percig, majd keverd bele a tésztát és a baconkockákat, és forrald össze. Ha túl száraznak találod, a tészta főzővizéből adagolhatsz még hozzá egy-két evőkanállal. A végén szórd meg reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel.
A száraz fehérbor sokféle ételt dob fel - nagyon finom, ha a birsalmakompóthoz ebben főzöd puhára a gyümölcsöt.
Még több recept