Spagetti fokhagymás-fehérboros mártásban, ropogós baconkockákkal: kicsit sós, kicsit csípős
Ez a fehérboros mártásban készült tészta a hozzá tálalt ropogós baconkockáktól lesz ellenállhatatlan.

fokhagymas feherboros
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is szereted a fokhagymát és a parmezánt, mindenképpen próbáld ki az illatos fehérborral felöntött, ropogós baconnel tálalt spagettit. Legjobb, ha „al dentére”, vagyis fogkeményre főzöd a tésztát, ami azt jelenti, hogy a külseje már megfőtt, de belül még enyhén roppan. Ezt az állagot a csomagoláson jelzett főzési idő előtt 2-3 perccel éri el.

Baconös-fokhagymás spagetti

Hozzávalók

  • 25 dkg spagetti
  • 10 szelet bacon
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg parmezán
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
  • frissen őrölt chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzd ki. A csomagolási idő letelte előtt két-három perccel kóstold meg, ha a külseje már puha, de belül még enyhén roppan, szűrd le. A főzővizéből egy keveset tegyél félre.

A bacont kockázd fel, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon süsd ropogósra. Szűrőlapáttal szedd ki, majd ugyanabba a serpenyőbe tedd bele a felaprított fokhagymát. Pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel borral. Sózd, borsozd, reszelj rá chilit, így főzd néhány percig, majd keverd bele a tésztát és a baconkockákat, és forrald össze. Ha túl száraznak találod, a tészta főzővizéből adagolhatsz még hozzá egy-két evőkanállal. A végén szórd meg reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel.

A száraz fehérbor sokféle ételt dob fel - nagyon finom, ha a birsalmakompóthoz ebben főzöd puhára a gyümölcsöt.

Ezt is szeretjük