Spagetti fokhagymás-fehérboros mártásban, ropogós baconkockákkal: kicsit sós, kicsit csípős

Ez a fehérboros mártásban készült tészta a hozzá tálalt ropogós baconkockáktól lesz ellenállhatatlan.

fokhagymas feherboros
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is szereted a fokhagymát és a parmezánt, mindenképpen próbáld ki az illatos fehérborral felöntött, ropogós baconnel tálalt spagettit. Legjobb, ha „al dentére”, vagyis fogkeményre főzöd a tésztát, ami azt jelenti, hogy a külseje már megfőtt, de belül még enyhén roppan. Ezt az állagot a csomagoláson jelzett főzési idő előtt 2-3 perccel éri el.

Baconös-fokhagymás spagetti

Hozzávalók

  • 25 dkg spagetti
  • 10 szelet bacon
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg parmezán
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
  • frissen őrölt chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzd ki. A csomagolási idő letelte előtt két-három perccel kóstold meg, ha a külseje már puha, de belül még enyhén roppan, szűrd le. A főzővizéből egy keveset tegyél félre.

A bacont kockázd fel, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon süsd ropogósra. Szűrőlapáttal szedd ki, majd ugyanabba a serpenyőbe tedd bele a felaprított fokhagymát. Pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel borral. Sózd, borsozd, reszelj rá chilit, így főzd néhány percig, majd keverd bele a tésztát és a baconkockákat, és forrald össze. Ha túl száraznak találod, a tészta főzővizéből adagolhatsz még hozzá egy-két evőkanállal. A végén szórd meg reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel.

A száraz fehérbor sokféle ételt dob fel - nagyon finom, ha a birsalmakompóthoz ebben főzöd puhára a gyümölcsöt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük