Baconbe tekert ropogós csirkeszárnyak: a páctól lesz omlós és nagyon finom

Az enyhén csípős pácban érlelt, ropogós baconbe tekert csirkeszárnyakat egyszerűen elkészítheted, és nem fogod tudni abbahagyni, amíg az utolsó darab is el nem fogy.

baconbe tekert csirkeszarnyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkeszárnyra is igaz, hogy sokkal finomabb lesz, ha baconbe tekered, ráadásul így sütés közben is szaftos marad. Legjobb, ha elkészítés előtt egy órával illatos, csípős pácba forgatod a húst, és csak a pihentetés után teszed a sütőbe. A csirke többi részéhez képest a szárny viszonylag hamar átsül.

Baconbe tekert pikáns csirkeszárnyak receptje

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 1 csipet őrölt koriander
  • késhegynyi őrölt chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverd össze az olajat a sóval és a fűszerekkel, kend be vele a csirkeszárnyakat, a maradék pácot öntsd a tetejükre, és egy órát hagyd a hűtőben. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolódási idő letelt, vedd ki a húst a hűtőből. Hajtsd a szárnyakat középen ketté, mindegyiket csavard be mérettől függően egy-két szelet baconbe, majd fektesd őket egymás mellé egy tepsiben. Alufóliával letakarva told bő fél órára a sütőbe. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd, hogy a bacon megpiruljon rajta.

Változatos módokon készítheted el a csirkeszárnyat - gondolnád, hogy akár fűszeres levest is megkoronázhatsz vele?

Ezt is szeretjük