Baconbe tekert ropogós csirkeszárnyak: a páctól lesz omlós és nagyon finom
Az enyhén csípős pácban érlelt, ropogós baconbe tekert csirkeszárnyakat egyszerűen elkészítheted, és nem fogod tudni abbahagyni, amíg az utolsó darab is el nem fogy.
A csirkeszárnyra is igaz, hogy sokkal finomabb lesz, ha baconbe tekered, ráadásul így sütés közben is szaftos marad. Legjobb, ha elkészítés előtt egy órával illatos, csípős pácba forgatod a húst, és csak a pihentetés után teszed a sütőbe. A csirke többi részéhez képest a szárny viszonylag hamar átsül.
Baconbe tekert pikáns csirkeszárnyak receptje
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 25 dkg szeletelt bacon
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
- 1 csipet őrölt koriander
- késhegynyi őrölt chili
- só
- bors
Elkészítés:
Egy kisebb tálban keverd össze az olajat a sóval és a fűszerekkel, kend be vele a csirkeszárnyakat, a maradék pácot öntsd a tetejükre, és egy órát hagyd a hűtőben. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolódási idő letelt, vedd ki a húst a hűtőből. Hajtsd a szárnyakat középen ketté, mindegyiket csavard be mérettől függően egy-két szelet baconbe, majd fektesd őket egymás mellé egy tepsiben. Alufóliával letakarva told bő fél órára a sütőbe. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd, hogy a bacon megpiruljon rajta.
Változatos módokon készítheted el a csirkeszárnyat - gondolnád, hogy akár fűszeres levest is megkoronázhatsz vele?
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept