Baconbe tekert ropogós csirkeszárnyak: a páctól lesz omlós és nagyon finom
Az enyhén csípős pácban érlelt, ropogós baconbe tekert csirkeszárnyakat egyszerűen elkészítheted, és nem fogod tudni abbahagyni, amíg az utolsó darab is el nem fogy.
A csirkeszárnyra is igaz, hogy sokkal finomabb lesz, ha baconbe tekered, ráadásul így sütés közben is szaftos marad. Legjobb, ha elkészítés előtt egy órával illatos, csípős pácba forgatod a húst, és csak a pihentetés után teszed a sütőbe. A csirke többi részéhez képest a szárny viszonylag hamar átsül.
Baconbe tekert pikáns csirkeszárnyak receptje
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 25 dkg szeletelt bacon
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
- 1 csipet őrölt koriander
- késhegynyi őrölt chili
- só
- bors
Elkészítés:
Egy kisebb tálban keverd össze az olajat a sóval és a fűszerekkel, kend be vele a csirkeszárnyakat, a maradék pácot öntsd a tetejükre, és egy órát hagyd a hűtőben. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolódási idő letelt, vedd ki a húst a hűtőből. Hajtsd a szárnyakat középen ketté, mindegyiket csavard be mérettől függően egy-két szelet baconbe, majd fektesd őket egymás mellé egy tepsiben. Alufóliával letakarva told bő fél órára a sütőbe. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd, hogy a bacon megpiruljon rajta.
Változatos módokon készítheted el a csirkeszárnyat - gondolnád, hogy akár fűszeres levest is megkoronázhatsz vele?
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció