Baconbe tekert marha vele sült zöldségekkel: a fejedelmi főfogás
Nem kell pácolni, mégis fenséges lesz a baconbe tekert marhaszelet.

baconos-marhahus
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

2 hét alatt lapos lesz a has: ezt az ütős programot kövesd »

Ultrafinom nyári smink 50 felett: halványítja a mimikai ráncokat, mégsem túlzás »

Ez a szezon legnőiesebb rövidnadrágfazonja: karcsúsítja a derekat, és centiket lecsal a csípőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bélszínből vagy hátszínből is elkészítheted ezt a csodásan szaftos, fejedelmi sültet. Dobj mellé különféle zöldségeket a sütőbe, és akkor a köretet is letudod a főfogással együtt, a zöldségek ráadásul egészségesek. Ha jobban átsütve szereted, hagyd tovább a sütőben.

Baconbe tekert marha

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg marhahátszín
  • 8 szelet bacon
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db brokkoli
  • 1 csomag spárga
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A marhát öblítsd le, és vágd négy vastag szeletre. Tekerj mindegyik köré két-két szelet bacont. Érdemes fogvájóval vagy hústűvel megtűzni, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Sózd és borsozd a húst ízlés szerint. Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat és egy evőkanál vajat. Süsd oldalanként egy-egy percig, majd tedd át tűzálló tálba. Rakd előmelegített sütőbe, és 150 fokon süsd 60-70 percig. 
 

Közben a brokkolit szedd rózsákra, a nagyobbakat felezd el. A répát pucold meg, és karikázd fel, vagy vágd hasábokra. A spárgát tisztítsd meg, dobd forrásban lévő vízbe öt percre. Keverj össze fél deci olajat sóval, borssal, és locsold meg vele a zöldségeket. Kicsit össze is forgathatod. Félidőben rakd a sütőbe a hús mellé. 
Ha mártást is készítenél hozzá, az egyszerű, isteni borsmártás tökéletes hozzá.

Ezt is szeretjük