Baconbe tekert, vajpuha máj: ebben áztasd, hogy még finomabb legyen
Az egyszerű fűszeres páctól ízletesebb és puhább lesz a máj, amit tepsiben is megsüthetsz.
Könnyen készíthetsz ízletes csirkemájat, ha nem figyelsz, akkor viszont kiszáradhat, megkeményedhet. Mindenképpen jót tesz neki, ha fűszeres tejben áztatod. Fontos, hogy csak tálalás előtt sózd be, hogy ne vonja el a só a nedvességet. Figyelj arra is, hogy ne süsd túl.
Baconbe tekert, vajpuha máj
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg bacon
- 3 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemájat tisztítsd meg, a hártyákat, ereket távolítsd el, alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A tejet keverd össze borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával, majd tedd bele a májat. Lefedve pihentesd legalább fél órán át, és csepegtesd le.
A májat csavard baconbe, érdemes fogvájóval is megtűzni, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 15-20 percig. Amikor már jó az illata, vágj ketté egy májat. Ha a belseje homogén, nem véres, kiveheted a sütőből. Közvetlenül csak tálalás előtt sózd meg.
A puha sertésmáj és a ropogós szalonna is tényleg nagyszerű együtt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció