Baconbe tekert, vajpuha máj: ebben áztasd, hogy még finomabb legyen
Az egyszerű fűszeres páctól ízletesebb és puhább lesz a máj, amit tepsiben is megsüthetsz.


- Erre figyelj, ha vízálló sminket használsz: a felrakása és a lemosása is igényel pár apró trükköt »
- Nem csak szépít, relaxáláshoz is tökéletes az aromafürdő: percek alatt ellazít, és a bőrnek is jót tesz »
- Sokáig újszerűek maradnak a legkényesebb ruhaanyagok, ha jól bánsz velük: a selyem és a gyapjú is meghálálja a törődést »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
Könnyen készíthetsz ízletes csirkemájat, ha nem figyelsz, akkor viszont kiszáradhat, megkeményedhet. Mindenképpen jót tesz neki, ha fűszeres tejben áztatod. Fontos, hogy csak tálalás előtt sózd be, hogy ne vonja el a só a nedvességet. Figyelj arra is, hogy ne süsd túl.
Baconbe tekert, vajpuha máj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg bacon
- 3 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemájat tisztítsd meg, a hártyákat, ereket távolítsd el, alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A tejet keverd össze borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával, majd tedd bele a májat. Lefedve pihentesd legalább fél órán át, és csepegtesd le.
A májat csavard baconbe, érdemes fogvájóval is megtűzni, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 15-20 percig. Amikor már jó az illata, vágj ketté egy májat. Ha a belseje homogén, nem véres, kiveheted a sütőből. Közvetlenül csak tálalás előtt sózd meg.
A puha sertésmáj és a ropogós szalonna is tényleg nagyszerű együtt.
Még több recept