Baconbe tekert, vajpuha máj: ebben áztasd, hogy még finomabb legyen
Az egyszerű fűszeres páctól ízletesebb és puhább lesz a máj, amit tepsiben is megsüthetsz.

baconbe-tekert-maj
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Könnyen készíthetsz ízletes csirkemájat, ha nem figyelsz, akkor viszont kiszáradhat, megkeményedhet. Mindenképpen jót tesz neki, ha fűszeres tejben áztatod. Fontos, hogy csak tálalás előtt sózd be, hogy ne vonja el a só a nedvességet. Figyelj arra is, hogy ne süsd túl. 

Baconbe tekert, vajpuha máj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg bacon
  • 3 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat tisztítsd meg, a hártyákat, ereket távolítsd el, alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A tejet keverd össze borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával, majd tedd bele a májat. Lefedve pihentesd legalább fél órán át, és csepegtesd le.

A májat csavard baconbe, érdemes fogvájóval is megtűzni, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 15-20 percig. Amikor már jó az illata, vágj ketté egy májat. Ha a belseje homogén, nem véres, kiveheted a sütőből. Közvetlenül csak tálalás előtt sózd meg. 
A puha sertésmáj és a ropogós szalonna is tényleg nagyszerű együtt. 

Ezt is szeretjük