Baconbe tekert fűszeres csirkemell: kívül ropogós, belül omlósra sül
Ha a fűszeres csirkemellet baconbe tekered, biztos lehetsz benne, hogy nem fog kiszáradni sütés közben.

baconbe tekert csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Régi igazság, hogy akármit is tekersz be baconbe, csak jót tesz neki. Az alapvetően kicsit száraz csirkemell igazán szaftosra és omlósra sül, ha a ropogós szeletekbe burkolod. Elkészítés előtt a csirkét tartsd egy órát fűszeres pácban, így az ízek lejutnak a belsejébe, és szinte szétolvad majd a szádban.

Baconbe tekert fűszeres csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 8 szelet bacon
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd négy egyforma darabba, és óvatosan szórd meg sóval. Ne vidd túlzásba, mert a szalonna is sós. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a pirospaprikával és a borssal. Kend meg a húsdarabokat ezzel a keverékkel, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. 

A sütőt közben melegítsd elő 200 fokra. Ha a pácolási idő letelt, vedd ki a csirkét a hűtőből. Minden darabot tekerj körbe két-két szelet baconnel, fektesd őket egymás mellé egy tepsibe, a tetejüket is szórd meg egy kevés zöldfűszerrel, és alufóliával letakarva told az egészet a sütőbe. Húsz percig süsd lefedve, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és további húsz percig pirítsd, amíg kívül a szalonna ropogóssá, belül a hús pedig omlóssá válik.
 

Ha a sertésszüzet tekered baconbe, nagyon könnyen elkészíthető, mégis roppant elegáns ételt tehetsz az asztalra.

Ezt is szeretjük