Az amerikai mogyoróvaj receptje
Izgalmas szendvicskrém
Sós is, édes is, Amerikában pedig nagy kedvenc, a reggeli szinte elképzelhetetlen nélküle.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Az amerikaiak kedvence, a sós mogyoróvaj itthon sokaknak furcsa lehet, hiszen a mogyoróból készült krém nekünk elsősorban a nutellát jelenti.
Mindenképpen érdemes azonban kipróbálni sós testvérét, a földimogyoróból készült szendvicskrémet. Nem éppen fogyókúrás étel, de az íze kárpótol a kalóriákért.
Mogyoróvaj
Hozzávalók:
- 50 dkg földimogyoró
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál méz
- földimogyoró-olaj vagy sima étolaj
A mogyorót tisztítsd meg, majd szárazon pörköld meg, de már előre pörkölt változatot is használhatsz. Turmixgépben vagy robotgépben többször alaposan forgasd át a hozzávalókat. Elképzelhető, hogy nem lesz olyan sima, mint a bolti változat, de ez nem baj.
Az olajat érdemes óvatosan adagolni, és mindig csak egy kicsit hozzátenni, amíg krémes nem lesz az eredmény.
A mogyoróvaj jól tárolható, de tartsd hűtőben, jól lezárt üvegben, hogy ne avasodjon meg. Magában kenyérre kenve fogyasztják, de süteményekbe is tehető.
OLVASD EL EZT IS!

- padlizsán
- krém
Padlizsánkrém, ahogyan Erdélyben készítik

- szendvics
- különleges recept
Készíts humuszt házilag!

- kenyér
- kelt tészta