Az amerikai mogyoróvaj receptje
Izgalmas szendvicskrém
Sós is, édes is, Amerikában pedig nagy kedvenc, a reggeli szinte elképzelhetetlen nélküle.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az amerikaiak kedvence, a sós mogyoróvaj itthon sokaknak furcsa lehet, hiszen a mogyoróból készült krém nekünk elsősorban a nutellát jelenti.

Mindenképpen érdemes azonban kipróbálni sós testvérét, a földimogyoróból készült szendvicskrémet. Nem éppen fogyókúrás étel, de az íze kárpótol a kalóriákért.

Mogyoróvaj

Hozzávalók:

  • 50 dkg földimogyoró
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál méz
  • földimogyoró-olaj vagy sima étolaj

A mogyorót tisztítsd meg, majd szárazon pörköld meg, de már előre pörkölt változatot is használhatsz. Turmixgépben vagy robotgépben többször alaposan forgasd át a hozzávalókat. Elképzelhető, hogy nem lesz olyan sima, mint a bolti változat, de ez nem baj.

Az olajat érdemes óvatosan adagolni, és mindig csak egy kicsit hozzátenni, amíg krémes nem lesz az eredmény.

A mogyoróvaj jól tárolható, de tartsd hűtőben, jól lezárt üvegben, hogy ne avasodjon meg. Magában kenyérre kenve fogyasztják, de süteményekbe is tehető.

OLVASD EL EZT IS!

humuszka
  • szendvics
  • különleges recept

Készíts humuszt házilag!

Ezt is szeretjük