Avokádókrém percek alatt
Az avokádó jó és egészséges. Eheted pirított baconnel, ihatod smoothie-ként, vagy egy jobb reggelen a pirítósra kenheted.
Ha vasárnap reggel arra ébredsz, hogy van egy nagy rakás avokádód, meg némi pirítani való kenyered, de szinte semmi más nincs a hűtőben, egy percig se aggódj, életed egyik legjobb reggelije áll előtted.
Ha nagyon ráérős reggeled van, akár többféle zöldségből is készíthetsz krémet, ami egyébként praktikus, mert meg is oldja egész hétre a reggelidet, ráadásul nagyon egészséges is!
Avokádókrém
Hozzávalók:
- 2 szép nagy avokádó
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1-2 szál friss petrezselyem
- 2 evőkanálnyi majonéz
- só, frissen őrölt bors
- 2 csepp olívaolaj
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
A tojás az egyetlen, amihez be kell kapcsolnod a tűzhelyet, de hogy ne árválkodjon egyedül a forró vízben, főzhetsz még párat a kész krém és a pirítós mellé. Amíg keményre fő, az avokádókat kapard ki és nyomd össze egy villával, a fokhagymákat törd össze, cseppents egy tálka aljába némi olívaolajat, és várj.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha kész a tojás, pucold meg, nyomkodd össze azt is, majd keverd el a többi hozzávalóval, vágj hozzá petrezselymet, sózd és borsozd kedvedre, keverd hozzá a majonézt, ezzel nagyjából kész is vagy. Dobd a kenyereket a pirítóba, és már indulhat is a nap!
Hű társak a strandszezonra
Hamaroaan itt a bikiniszezon, a következő italok nemcsak a melegben tesznek jó szolgálatot, de az alakodnak is előtte.
OLVASD EL EZT IS!
- uborka
- saláta
A hagyományos uborkasaláta receptje
- hagyma
- vörösbor
Így készül a pikáns hagymalekvár
- tészta
- bazsalikom