Isteni almás túrógombóc: egy recept, amit el kell készítened!
Egy kis változtatással egész új ízben készítheted a hagyományos édességet.
Az alma az örökké hozzáférhető gyümölcs, évszaktól függetlenül bármikor megveheted a piacon vagy a boltokban, és roppant változatosan használhatod.
Sok-sok porcukorral megszórva, házi lekvárral tálalva a legjobb!
Almás túrógombóc
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 citrom
- 3 közepes alma
- 2 tojás
- 1 teáskanálnyi fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Az almákat pucold meg, majd reszeld le nagylyukú szűrőn. Tedd egy tálba, és locsold meg a citrom levével, majd tedd félre. A són kívül az összes hozzávalót ad az almához, dolgozd jól össze, majd hagyd így pihenni 15-20 percig, amíg a búzadara felpuhul.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Amikor ez az idő letelt, enyhén vizes kézzel formálj ízlésednek megfelelő méretű gombócokat. Forralj egy mélyebb lábasban vizet a sóval együtt, majd amikor már kellően meleg, engedd bele a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, kész vannak.
A legfinomabb túrós ételek
A tejtermék isteni édességek és sós ételek alapja.
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- palacsinta
Bögrés palacsintarecept
- alma
- tojás
A hagyományos máglyarakás receptje
- 2009
- vanília