Isteni almás túrógombóc: egy recept, amit el kell készítened!
Egy kis változtatással egész új ízben készítheted a hagyományos édességet.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Az alma az örökké hozzáférhető gyümölcs, évszaktól függetlenül bármikor megveheted a piacon vagy a boltokban, és roppant változatosan használhatod.
Sok-sok porcukorral megszórva, házi lekvárral tálalva a legjobb!
Almás túrógombóc
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 citrom
- 3 közepes alma
- 2 tojás
- 1 teáskanálnyi fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Az almákat pucold meg, majd reszeld le nagylyukú szűrőn. Tedd egy tálba, és locsold meg a citrom levével, majd tedd félre. A són kívül az összes hozzávalót ad az almához, dolgozd jól össze, majd hagyd így pihenni 15-20 percig, amíg a búzadara felpuhul.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Amikor ez az idő letelt, enyhén vizes kézzel formálj ízlésednek megfelelő méretű gombócokat. Forralj egy mélyebb lábasban vizet a sóval együtt, majd amikor már kellően meleg, engedd bele a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, kész vannak.
A legfinomabb túrós ételek
A tejtermék isteni édességek és sós ételek alapja.
OLVASD EL EZT IS!

- tojás
- palacsinta
Bögrés palacsintarecept

- alma
- tojás
A hagyományos máglyarakás receptje

- 2009
- vanília