Isteni almás túrógombóc: egy recept, amit el kell készítened!
Egy kis változtatással egész új ízben készítheted a hagyományos édességet.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az alma az örökké hozzáférhető gyümölcs, évszaktól függetlenül bármikor megveheted a piacon vagy a boltokban, és roppant változatosan használhatod.

Sok-sok porcukorral megszórva, házi lekvárral tálalva a legjobb!

Almás túrógombóc

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 citrom
  • 3 közepes alma
  • 2 tojás
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Az almákat pucold meg, majd reszeld le nagylyukú szűrőn. Tedd egy tálba, és locsold meg a citrom levével, majd tedd félre. A són kívül az összes hozzávalót ad az almához, dolgozd jól össze, majd hagyd így pihenni 15-20 percig, amíg a búzadara felpuhul. 

Amikor ez az idő letelt, enyhén vizes kézzel formálj ízlésednek megfelelő méretű gombócokat. Forralj egy mélyebb lábasban vizet a sóval együtt, majd amikor már kellően meleg, engedd bele a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, kész vannak. 

A legfinomabb túrós ételek

A tejtermék isteni édességek és sós ételek alapja.

Blog.hu ajánló