Gazdag zöldséges lencsetál almával: szénhidrátszegény, mégis kiadós köret
A zöldséges, almás lencsetál konzervből készül, így villámgyorsan az asztalon lesz.
Változatos, kiadós és egészséges köret a zöldséges lencsetál, amelynek az alma hozza ki még jobban az ízeit. Tökéletes köret, hiszen mire a hús kisül, a lencse is pont elkészül. Tálalhatod húsmentes egytálételként is lepénykenyérrel, de ebben az esetben nagyobb adagot készíts belőle.
Almás lencsetál
Hozzávalók 4 személyre
- 45 dkg konzervlencse
- 2.5 dkg vaj
- 2 evőkanál almaecet
- 1 kaliforniai paprika
- 1 alma
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál cukor
- 1 csipet fahéj
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A lencsét csepegtesd le. A hagymát, az almát és a paprikát tisztítsd meg és szeleteld fel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat.
Tedd bele együtt a hagymát, a fokhagymát, az almát és a paprikát, és az egészet párold puhára. Amikor már megfelelő, sózd, borsozd, szórd meg fahéjjal, és keverd bele a lecsepegtetett lencsét. Öntsd rá az almaecetet, ízlés szerint adj hozzá egy kis cukrot, szórd meg aprított petrezselyemmel, és fedő alatt kis lángon melegítsd össze.
Lencséből húsmentes fasírtot is készíthetsz: őzgerincformában nem csak finom, elegáns is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept