Bevált szerb recept: ajvár házilag készítve
A szerb konyha egyik alapvetése, amely szép lassan a magyar háztartásokban is általánossá válik, most megtudhatod, hogyan készül.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A finom sültek kiváló kiegészítője, de salátákhoz és mártásokhoz is remek, tehát jó háziasszonyként érdemes belőle otthon tartanod, bármikor jól jöhet.

A hozzávalók mennyiségét kedved és ízlésed szerint alakíthatod, hogy végül meglegyen a teljesen saját verziód.

Ajvár

Hozzávalók:

  • 2 kg padlizsán
  • 1 kg paprika
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 3,5 dl olaj
  • ecet

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

Először a padlizsánt mosd meg jó alaposan, majd egy forró sütőben süsd át, amíg meg nem feketedik a héja. Ha ez megtörtént, szedd ki, és hámozd meg. Ezután a paprikával is járj el hasonlóképp, csumázd ki, süsd meg egy kissé égettre, majd szabadítsd meg a héjától. Ha ez is kész van, végy elő egy lábast, amelyben az olaj társaságában pépesre főzöd a zöldségeket.

Miközben elnyeri a várt állagot, adj hozzá sót, ecetet és cukrot, ízlésednek megfelelően, de ne legyen édes, inkább pikáns, enyhén savanykás ízvilág a cél. Mielőtt egy utolsót rottyan, add hozzá az összenyomott fokhagymát. Ezt követően már csak ki kell töltened kis üvegekbe, a tetejükre kerüljön egy kis olaj, és egyből zárd le őket. Miután kihűltek, pakold be a spájzba, és bármikor élvezheted eme zöldséges remeket.

Töltsd fel a recepted és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj 6 darab 2 személyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Még több fűszeres fogás!

Ha nem tudsz ellenállni a zöldséges-fűszeres ételeknek, nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük