A valódi Cordon bleu receptje
Egyszerű, mégis isteni fogás
Ne csak a Cordon bleu nevét tanuld meg helyesen leírni, de ismerkedj meg a klasszikus elkészítési móddal is!

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

3 divatos táska, amiben nem csak egy zsebkendő fér el: az apró retikül ellentéte, mégis sokan imádják »

Füstös szemsmink 50 felett: nem öregít, ha így kerül fel »

Ettől olyan feszes Naomi Campbell teste: 48 évesen ilyen keményen edz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sok mindent elárul egy étteremről, ha egy étel nevét nem írják helyesen az étlapon, és a Cordon bleu-vel ez gyakran történik meg, lehet cordon blue vagy gordon blue.

Bármelyikkel is találkozol, biztos, hogy egy sajttal és sonkával töltött rántott húsról van szó. Eredetileg borjúhúsból készült, és egy francia szakácsnő készítette el először, akit aztán a Napkirály a kék szalaggal jutalmazott, mely az akkori szakácsoknak a Michelin-csillag volt.

Klasszikus Cordon bleu

Hozzávalók:

  • 4 vastag szelet borjúhús
  • 4 szelet erősebb ízű sajt, például ementáli
  • 4 szelet sonka, nem gépsonka
  • tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • vaj a sütéshez

A sajtot reszeld le, vagy szeleteld vékonyra. Sokszor készítik ezt a húst trappistával, de jobb, ha jellegzetesebb ízű sajtot használsz. A borjúhússzeletet enyhén klopfold ki, majd vágj bele egy zsebet, ebbe fektesd a sonkát, és tedd a sajtot.

Panírozd be a húsokat, előbb lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatva. Az eredeti recept szerint vajban kell kisütni a húst, de használhatsz nyugodtan olajat is, így is elég tápláló fogásról van szó.

Hogyan panírozz?

Ha fejtörést okoz a tökéletes panír elkészítése, akkor nézd meg videónkat, melyből minden fortélyt elsajátíthatsz.

Ezt is szeretjük