A valódi Cordon bleu receptje
Egyszerű, mégis isteni fogás
Ne csak a Cordon bleu nevét tanuld meg helyesen leírni, de ismerkedj meg a klasszikus elkészítési móddal is!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sok mindent elárul egy étteremről, ha egy étel nevét nem írják helyesen az étlapon, és a Cordon bleu-vel ez gyakran történik meg, lehet cordon blue vagy gordon blue.

Bármelyikkel is találkozol, biztos, hogy egy sajttal és sonkával töltött rántott húsról van szó. Eredetileg borjúhúsból készült, és egy francia szakácsnő készítette el először, akit aztán a Napkirály a kék szalaggal jutalmazott, mely az akkori szakácsoknak a Michelin-csillag volt.

Klasszikus Cordon bleu

Hozzávalók:

  • 4 vastag szelet borjúhús
  • 4 szelet erősebb ízű sajt, például ementáli
  • 4 szelet sonka, nem gépsonka
  • tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • vaj a sütéshez

A sajtot reszeld le, vagy szeleteld vékonyra. Sokszor készítik ezt a húst trappistával, de jobb, ha jellegzetesebb ízű sajtot használsz. A borjúhússzeletet enyhén klopfold ki, majd vágj bele egy zsebet, ebbe fektesd a sonkát, és tedd a sajtot.

Panírozd be a húsokat, előbb lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatva. Az eredeti recept szerint vajban kell kisütni a húst, de használhatsz nyugodtan olajat is, így is elég tápláló fogásról van szó.

Hogyan panírozz?

Ha fejtörést okoz a tökéletes panír elkészítése, akkor nézd meg videónkat, melyből minden fortélyt elsajátíthatsz.

Blog.hu ajánló