A legfinomabb házi limonádék receptjei
Egy pohár hűsítő limonádénál talán nincs is jobb a kánikulában. Próbáld ki receptjeinket, és frissítsd fel magad a nagy melegben!
A citromos, hűsítő ital biztosan jól jön majd, amikor a hőmérők közel 40 Celsius-fokot mutatnak.
Ráadásul bármilyen fűszerrel vagy gyümölccsel feldobhatod, csak a fantáziád szab határt.
Segítségként először próbáld ki gyömbéres, mentás vagy éppen almás különlegességünket, és kínáld meg a betoppanó vendégeket egy nagy pohár frissítő nedűvel.
Citromos limonádé
Hozzávalók:
- 5 citrom
- 3 szelet lime
- 1 csésze cukor
- 1 csésze víz
A cukrot és a vizet öntsd egy lábosba, és főzd sziruppá. Ízlésed szerint reszeld bele egy citrom héját is.
A citromok levét facsard ki, és a cukorsziruppal együtt egy liter vízhez keverd hozzá. Dobáld rá a tetejére a lime-karikákat, és alaposan hűtsd le.
Gyömbéres limonádé
Hozzávalók:
- 3 csésze szénsavas ásványvíz
- 2 csésze víz
- 2 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 csésze frissen facsart citrom leve
- fél csésze méz
A vizet a mézzel és a gyömbérrel keverd össze, majd forrald fel. Hagyd hűlni 10-15 percig, és szűrd le. Ha kihűlt teljesen, öntsd hozzá a citromlevet, illetve az ásványvizet. Alapos hűtés után fogyaszd.
Mentás limonádé
Hozzávalók:
- 1,5 l szénsavmentes ásványvíz
- 5 dl fehér szőlőlé
- 4 evőkanál barnacukor
- 2-3 mentalevél
- 1 citrom leve
- 1 narancs leve
Az ásványvizet, a szőlőlevet, a citrom és narancs levét keverd össze. Szórd bele a barnacukrot, és a tetejére dobd rá a friss mentaleveleket. Tedd hűtőbe, majd, ha lehűlt, jégkockával tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Almás limonádé
Hozzávalók:
- 8 dl 100%-os almalé
- 4 cl méz
- 1 cl citromlé
- víz
A mézet kicsit melegítsd fel, majd az almalével, a citromlével és vízzel keverd össze. Dobálj bele jégkockát, és ízlésed szerint díszítsd citrom- vagy lime-karikákkal.
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- fagylalt
Isteni, gyümölcsös fagylaltok házilag
- ital
- turmix
A legfinomabb zsírégető italok
- ital
- befőzés