A legfinomabb házi limonádék receptjei

Egy pohár hűsítő limonádénál talán nincs is jobb a kánikulában. Próbáld ki receptjeinket, és frissítsd fel magad a nagy melegben!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A citromos, hűsítő ital biztosan jól jön majd, amikor a hőmérők közel 40 Celsius-fokot mutatnak.

Csodás koktélok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ráadásul bármilyen fűszerrel vagy gyümölccsel feldobhatod, csak a fantáziád szab határt.

Segítségként először próbáld ki gyömbéres, mentás vagy éppen almás különlegességünket, és kínáld meg a betoppanó vendégeket egy nagy pohár frissítő nedűvel.

Citromos limonádé

Hozzávalók:

  • 5 citrom
  • 3 szelet lime
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze víz

A cukrot és a vizet öntsd egy lábosba, és főzd sziruppá. Ízlésed szerint reszeld bele egy citrom héját is.

A citromok levét facsard ki, és a cukorsziruppal együtt egy liter vízhez keverd hozzá. Dobáld rá a tetejére a lime-karikákat, és alaposan hűtsd le.

Gyömbéres limonádé

Hozzávalók:

  • 3 csésze szénsavas ásványvíz
  • 2 csésze víz
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 csésze frissen facsart citrom leve
  • fél csésze méz

A vizet a mézzel és a gyömbérrel keverd össze, majd forrald fel. Hagyd hűlni 10-15 percig, és szűrd le. Ha kihűlt teljesen, öntsd hozzá a citromlevet, illetve az ásványvizet. Alapos hűtés után fogyaszd.

Mentás limonádé

Hozzávalók:

  • 1,5 l szénsavmentes ásványvíz
  • 5 dl fehér szőlőlé
  • 4 evőkanál barnacukor
  • 2-3 mentalevél
  • 1 citrom leve
  • 1 narancs leve

Az ásványvizet, a szőlőlevet, a citrom és narancs levét keverd össze. Szórd bele a barnacukrot, és a tetejére dobd rá a friss mentaleveleket. Tedd hűtőbe, majd, ha lehűlt, jégkockával tálald.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Almás limonádé

Hozzávalók:

  • 8 dl 100%-os almalé
  • 4 cl méz
  • 1 cl citromlé
  • víz

A mézet kicsit melegítsd fel, majd az almalével, a citromlével és vízzel keverd össze. Dobálj bele jégkockát, és ízlésed szerint díszítsd citrom- vagy lime-karikákkal.

Ezt is szeretjük