Így készítsd a hamis gulyást!
Forró, tápláló, isteni finom, ráadásul nagyon gazdaságos fogás, amit nem lehet elrontani.
Menj ki a piacra, szedd össze a kedvenc zöldségeidet, minél többfélét, annál jobb, és főzd meg őket finom levesnek!
Tejföllel fogyasztva a legjobb, utána már elég egy kis desszert is.
Hamis gulyás
Hozzávalók:
- 4 sárgarépa
- 1 nagy fej hagyma
- 2 közepes paradicsom
- 1 tv paprika
- 2 fehérrépa
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 marék lencse - elhagyható
- 1 kis fej zeller
- 3 közepes krumpli
- 15 dkg kolbász karikázva
- só, frissen őrölt bors
- 1 teáskanálnyi fűszerkömény
- olaj
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
Pucolj meg minden zöldséget, a kolbászt karikázd, a hagymát pedig vágd egészen apróra. Amikor minden megvan, vékony olajon dinszteld üvegesre a hagymát, majd amikor már szépen összeesett, add hozzá a kolbászt is, a kömény társaságában.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor a kolbász szépen megpirult, akkor mehet hozzájuk a többi zöldség, hagyma, zeller, répa, fehérrépa, nagyjából egységes méretűre vágva, és a lencse is.
Párszor keverd át így az egészet, majd öntsd fel vízzel, nagyjából 1,2-1,4 liternyivel. Sózd és borsozd hangulatod és ízlésed szerint, majd tedd rá a fedőt, és kis lángon főzd addig, amíg minden zöldség meg nem puhul.
Amikor minden puha, tedd bele a petrezselymet is, úgy főzd még pár percig. Ha szereted, készíts hozzá csipetkét, ehhez egy tojást verj fel, adj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, valamint egy csipet sót, és szaggasd a már kész levesbe.
Mennyei fogások sok-sok zöldséggel
Itt a tavasz, lassan mindenből lehet majd frisset, üdét és ropogóst kapni.
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- hagyma
Csülök pékné módra - Hamisítatlan hazai fogás
- paprika
- paradicsom
Így készítsd a borsós tokányt!
- paradicsom
- tészta