Így lesz a legfinomabb a fokhagymás oldalas: eddig süsd, hogy igazán jó legyen
Ha így készíted a fokhagymás oldalast, a tiéd lesz a legfinomabb.
A legfinomabb fokhagymás oldalas titka a hosszú sütési idő: alacsony hőmérsékleten sül a sütőben akár öt óra hosszát is. Nem hiányozhat mellőle a vele együtt zsírban pácolódott hagyma sem: ettől lesz igazán jó, ízletes szaftja.
A legfinomabb fokhagymás oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kg sertésoldalas
- 4 evőkanál zsír
- 2 hagyma
- 2 teáskanál köménymag
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Az oldalast éles késsel szabadítsd meg a hártyáitól, majd dörzsöld be sóval, borssal és köménymaggal. A hagymát cikkezd fel, a fokhagymát pucold meg, de a gerezdeket hagyd egyben. Egy tepsit alaposan kenj ki zsírral. Oszd el rajta a hagymacikkek felét, fektesd rá a húst, szórd meg fokhagymával és a hagyma másik felével, és alufóliával letakarva told 120 fokos sütőbe. Öt óra alatt a hús vajpuhára sül. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, a hőmérsékletet tekerd fel 200 fokra, és így pirítsd további fél órát.
Ragacsos BBQ-szósszal is isteni finom oldalast süthetsz.
Szaftos oldalas vajpuhára sütve: BBQ-szósszal a legfinomabb
Fűszeres páccal sütve, szósszal lekenve lesz a legfinomabb az oldalas, egyszerre szaftos, omlós és ízletes.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció