Borsós krumplileves
Borsós krumplileves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 liter víz
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- Petrezselyem
- Kis zellergumó + zellerlevél
- 4 nagyobb krumpli
- 1/2 kg borsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- Pirospaprika
Elkészítés:
Zsírt vagy olajat felhevítünk, hozzátesszük a kettévágott hagymát, kicsit pirítjuk. Majd a kockára vágott krumplival és a karikára szelt sárga- és fehérrépával, zellerrel is együtt pirítjuk. Amikor kis színt kap, hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet, a pirospaprikát, és hozzáöntjük a vizet, majd a borsót. Amikor felforr, ízlés szerint sózzuk. Húsleveskockával fokozhatjuk az ízhatást. Levestésztával is dúsíthatjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept