5 különleges, mennyei rántotta
Dobd fel a rántottát egy kis gombával, káposztával vagy akár ananásszal, és már el is készült egy igazán finom reggeli!

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Paradicsomos-mozzarellás omlett

Hozzávalók 2 személyre:

  • 5 tojás
  • 3 keményebb paradicsom
  • 125 g mozzarella
  • 75 g tejszín
  • 30 g vaj
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors

A megmosott paradicsomokat vágd ketté, távolítsd el a közepüket, majd szeleteld cikkekre őket. A mozzarellát csepegtesd le, és szeleteld fel egy centi vékonyra. A petrezselymet vagdosd össze apróra.

A tojásokat keverd el a tejszínnel, majd add hozzá a petrezselyemzöldet, végül sózd és borsozd meg. A vajat olvaszd fel egy nagyobb palacsintasütőben, öntsd bele a tojásmasszát, és lassú tűzön hagyd sülni. Kicsit rázd meg, és rakd rá a mozzarella- és a paradicsomszeleteket. Fedd le a palacsintasütőt, és így süsd még 3-4 percig. Csúsztasd egy tányérra, és díszítsd petrezselyemlevéllel.

Zöldfűszeres rántotta

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál aprított bazsalikom
  • 0,5 evőkanál tárkony
  • 2 evőkanál főzőtejszín vagy tejföl
  • 1 evőkanál margarin
  • kevés olaj
  • bors

Párold puhára a kétféle hagymát a margarinon, kis lángon. Add hozzá a fűszereket, majd keverd össze az előzőleg enyhén felvert tojásokkal és a tejszínnel. Sózd és borsozd. Forrósíts fel egy kevés olajat, és süsd meg rajta a keveréket.

Fokhagymás omlett gombával

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg gomba
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tej
  • körülbelül 20 dkg liszt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • olaj

A tojásokat lazán verd habbá, keverd hozzá a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapj. Ízesítsd sóval, őrölt borssal és finomra vágott petrezselyemmel, végül keverd bele a fokhagymát és a lereszelt sajtot is. Felforrósított serpenyőben süsd meg a négy omlettet, majd töltsd meg a hagymás-gombás töltelékkel. Ehhez vágd karikákra a póréhagymát, a gombát pedig szeleteld fel. Kevés olajon addig párold, míg a gomba leve elfő. Adj hozzá egy kevés sót, őrölt borsot és egy csipet kakukkfüvet.

Hawaii rántotta

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 15 dkg gépsonka
  • 15 dkg sajt
  • fél doboz ananász
  • fél doboz kukorica
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 dl tej
  • fehérbors
  • olaj

A sonkát és a sajtot is kockázd fel. A sonkát, az ananászt és a kukoricát kicsit pirítsd meg olajon. A tojást keverd össze a tejjel, sajtkockákkal és a fűszerekkel. Add a raguhoz, és süsd készre.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Rántotta káposztával

Hozzávalók személyenként:

  • 2 tojás
  • 2 szem krumpli
  • 10-15 dkg savanyú káposzta
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál olaj

A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. Ezután süsd pirosra az olajon, és tedd rá a lecsorgatott káposztát. Néhány percig pirítsd együtt, majd öntsd rá a tejföllel elkevert, gyengén sózott tojást, és süsd készre.

Ezt is szeretjük